Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο η παρουσίαση του λευκώματος για τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ Γ. Κυριακίδη

Εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί βιογραφικό λεύκωμα για τον θρυλικό φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης Γιάννη Κυριακίδη, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο Ολύμπιον.


Το βιβλίο, σε έρευνα και επιμέλεια του Κώστα Δ. Μπλιάτκα, περιλαμβάνει πολύτιμες μαρτυρίες, μοναδικές φωτογραφίες, των δεκαετιών του ’40, του ‘50, του ‘60 του ‘70 και του ‘80, γενναίες «δόσεις» ιστορικού ρεπορτάζ, κείμενα προσωπικοτήτων που έζησαν και συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ και μια σοφή και άμεση αφήγηση για όλους και όλα από τον ίδιο τον Γιάννη Κυριακίδη. 


Η καλλιτεχνική επιμέλεια του λευκώματος που έχει τίτλο "Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος είναι της Αθηνάς Κυριακίδου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για τον Γιάννη Κυριακίδη και για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι δημοσιογράφοι Νικόλαος Μέρτζος και Γεράσιμος Δώσσας, ο βιομήχανος Νώντας Όχονος και η σκηνογράφος Τίτη Κυριακίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...