Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη του Γάλλου φωτογράφου Jean-Christophe Ballot στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση φωτογραφίας «Αστικά τοπία της Θεσσαλονίκης» του Γάλλου δημιουργού Jean-Christophe Ballot εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 20.00, στην Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Μία μέρα πριν, τη Δευτέρα 16/12 στις 19.00, με αφορμή την έκθεση, ο Jean-Christophe Ballot θα μιλήσει για το σύνολο του έργο του, σε μια διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, Λιμάνι) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η έκθεση "Αστικά τοπία της Θεσσαλονίκης" παρουσιάζει τα έργα που προέκυψαν μετά από ανάθεση στον φωτογράφο.


Η πανεπιστημιούπολη, η αγορά την ώρα που είναι κλειστή, τα στάδια όταν είναι άδεια, ο υπόγειος κόσμος του υπό κατασκευή μετρό, το στρατιωτικό νεκροταφείο. Ο θεατής βρίσκεται απέναντι από μία Θεσσαλονίκη διαφορετική, όπου κυριαρχούν οι γραμμές, οι σκιές, οι όγκοι, οι αντιπαραθέσεις, χωρίς θόρυβο, μετέωρη στο χρόνο. Αυτές άλλωστε είναι και οι δύο συντεταγμένες που ορίζουν την καλλιτεχνική πρακτική του Ballot ως προς το χρόνο και το χώρο: το κενό και η αναστοχαστική αιώρηση μέσα σε αυτόν.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του ΜΦΘ, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, σε συνέντευξη Τύπου στο ΜΦΘ, θα απονεμηθεί το Βραβείο Cedefop/Photomuseum 2012 στον Τούρκο δημιουργό Aydin Cetinbostanoglu, παρουσία του ίδιου και εκπροσώπων του Cedefop και παράλληλα, θα ανακοινωθεί η θεματική του επόμενου διεθνούς βραβείου Cedefop/Photomuseum, το οποίο διοργανώνει από το 2007 το ΜΦΘ σε συνεργασία με το Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...