Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Βραβεία Sony World Photography Awards 2014 - Ανακοινώνονται οι κριτές.

Τελευταία πρόσκληση για συμμετοχή 


«Χάρη σε αυτό το βραβείο…η δουλειά μου έγινε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό... μου προσέφερε καινούργιες ευκαιρίες και μου έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσω να ακολουθώ τις ιστορίες στις οποίες πιστεύω.» Andrea Gjestvang, νικήτρια του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς 2013

Οι αιτήσεις για συμμετοχή σε όλους τους διαγωνισμούς θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2014, εκτός από την Κατηγορία Επαγγελματιών, στην οποία θα γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιανουαρίου 2014


04 Δεκεμβρίου 2014 : Μόλις ένας μήνας απομένει για να καταθέσουν οι φωτογράφοι τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας, με υπερηφάνεια, παρουσιάζει την Τιμητική Κριτική Επιτροπή για το φετινό διαγωνισμό, ενώ αποκαλύπτει μία αποκλειστική επιλογή των υποβολών συμμετοχής στα βραβεία 2014.

Προεδρεύων της Τιμητικής Κριτικής Επιτροπής για το 2014 θα είναι ο William Hunt, σύμβουλος φωτογραφίας με βάση τη Νέα Υόρκη, ο οποίος για άλλη μία χρονιά θα είναι και ο οικοδεσπότης του γκαλά της βράβευσης, στις 30 Απριλίου 2014. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας: η Ruth Eichhorn, Διευθύντρια φωτογραφίας, Περιοδικό Geo (Γερμανία), η Johanna Neurath, Design Director στις εκδόσεις Thames & Hudson (Ηνωμένο Βασίλειο), η Isbaella Icoz, Έφορος (Τουρκία), ο Guy Harrington, Διευθυντής, Soho Management (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Matthew Pillsbury, Φωτογράφος (ΗΠΑ), ο Harry Hardie, Panos Pictures/ HERE Press (Ηνωμένο Βασίλειο), η Suzy Koo, Διευθύντρια Δημιουργικών Μέσων, Burberry (Ηνωμένο Βασίλειο), η Poorna Bell, Lifestyle Editor, Huffington Post και ο Simon Barnett, Διευθυντής φωτογραφίας, CNN Digital.

Οι συμμετοχές στον Ανοιχτό διαγωνισμό και το Διαγωνισμό Νέων για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ενώ οι συμμετοχές στην Κατηγορία Επαγγελματιών λήγουν στις 9 Ιανουαρίου. Όλες οι αιτήσεις είναι δωρεάν και υποβάλλονται μέσω του www.worldphoto.org

Μπορείτε να κατεβάσετε τις αποκλειστικές φωτογραφίες, που έχουν κατατεθεί για τον Ανοιχτό διαγωνισμό 2014 , από το κέντρο τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφιών στην τοποθεσία press.worldphoto.org.

Στον έβδομο, πλέον, χρόνο τους, τα βραβεία αποτελούν έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως, και παρέχουν διεθνή προβολή, αναγνώριση και ευκαιρία, τόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ.

Η Νορβηγίδα φωτογράφος Andrea Gjestvang, νικήτρια των βραβείων Sony World Photography Awards 2013 και κάτοχος του τίτλου Φωτογράφος της χρονιάς, σχολίασε: «Κερδίζοντας αυτό το βραβείο, το L'Iris d'Or, απέκτησα μεγάλη αναγνώριση και η δουλειά μου έγινε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό – όχι μόνο σε εκδότες, συλλέκτες και πιθανούς συνεργάτες αλλά, κυρίως, στους καθημερινούς αναγνώστες που συγκινήθηκαν από τις εικόνες και ενεπλάκησαν συναισθηματικά με αυτές. Μου προσέφερε καινούργιες ευκαιρίες και μου έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσω να ακολουθώ τις ιστορίες, στις οποίες πιστευώ.»

Επαγγελματίες φωτογράφοι συναγωνίζονται για το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or και τον τίτλο του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς 2014, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000. Οι κριτές θα βραβεύσουν, επίσης, τους 15 νικητές, κάθε μίας από τις Κατηγορίες επαγγελματιών για σειρά έργων τους.

Ο τίτλος του Φωτογράφου του Ανοιχτού διαγωνισμού της Χρονιάς 2014, για τους ερασιτέχνες φωτογράφους, συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $5.000. Οι κριτές θα επιλέξουν, επίσης, την καλύτερη φωτογραφία για κάθε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού διαγωνισμού. Επιπλέον, τρεις φωτογράφοι κάτω των 20 ετών θα επιλεγούν ως νικητές της Κατηγορίας Νέων.

Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony. Επιπλέον, οι νικητές καθώς και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Somerset House, στο Λονδίνο, από την 1η έως τις 18 Μαΐου 2014, αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στον τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2014 και να παρουσιάζονται στο website του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

Οι λίστες των φιναλίστ για τα βραβεία 2014 θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των νικητών για τον Ανοιχτό διαγωνισμό στις 18 Μαρτίου. Όλοι οι νικητές, καθώς και οι νικητές της Κατηγορίας επαγγελματιών θα αποκαλυφθούν στην τελετή βράβευσης, με γκαλά, των βραβείων Sony World Photography Awards που θα γίνει στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...