Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χάρι Μπένσον: Ο φωτογράφος των Μπιτλς στη Βουλγαρία


Ο Μπένσον έχει απαθανατίσει με το φωτογραφικό φακό του διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως την Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και τον θρύλο της μουσικής σκηνής Μάικλ Τζάκσον. Έχει δημιουργήσει επίσης πορτρέτα πολιτικών και πολλών Αμερικανών προέδρων.


Απολαύστε ένα μικρό δείγμα των φωτογραφιών του Χάρι Μπένσον από τις οποίες δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι Beatles.


Το έργο του διάσημου Σκωτσέζου φωτογράφου Χάρι Μπένσον παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Βουλγαρία σε μία έκθεση που φέρει τον τίτλο «60 χρόνια στην Φωτογραφία».

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο χώρο τέχνης Vivacom στη Σόφια, εγκαινιάζεται αύριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα έργα θα εκτίθενται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 42 πολύ γνωστές φωτογραφίες διασημοτήτων και γεγονότων που σημάδεψαν τον περασμένο αιώνα.

Οι φωτογραφίες του Μπένσον έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Life», «Vanity Fair», «People» και «The New Yorker». Τα έργα του φιλοξενούνται σε γκαλερί και μουσεία από το Εδιμβούργο μέχρι την Ουάσιγκτον.

Ο Χάρι Μπένσον υπήρξε ο φωτογράφος του συγκροτήματος Μπιτλς στην πρώτη τους επίσημη περιοδεία στην Αμερική το 1964 και μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του είναι αυτή που απεικονίζει τα μέλη του γκρουπ σε δωμάτιο ξενοδοχείου να παίζουν μαξιλαροπόλεμο.

Ο Μπένσον έχει αποθανατίσει με το φωτογραφικό φακό του διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως την Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και τον θρύλο της μουσικής σκηνής Μάικλ Τζάκσον.

Έχει δημιουργήσει επίσης πορτρέτα πολιτικών και πολλών Αμερικανών προέδρων ενώ έχει εργαστεί και σε εμπόλεμες ζώνες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...