Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ιστορίες του φωτογραφικού φακού

Τη δύναμη του φωτογραφικού φακού να αφηγείται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, μας υπενθυμίζουν δύο νέες εκθέσεις φωτογραφίας που εγκαινιάζονται το Σάββατο 13 Μαρτίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η πρώτη έκθεση, («Με το βλέμμα στον κόσμο») είναι εμπνευσμένη από τον τραγικό θάνατο της ελληνοαμερικανίδας φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο Syracuse των ΗΠΑ, Αλεξίας Τσαϊρη, η οποία έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην πτήση πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988.
Μια επιλογή ογδόντα φωτογραφικών δοκιμίων και εικόνων, που ορίζουν και ταυτόχρονα ερμηνεύουν τις πολιτιστικές διαφορές, θα εκτίθενται ως τις 21 Μαρτίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Στόχος είναι να προβληθεί η φωτογραφία-ντοκουμέντο ως γέφυρα στο χάσμα που χωρίζει τους ανθρώπους. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Αριάν Κότση θα πραγματοποιήσει διήμερο εργαστήριο φωτογραφίας-ρεπορτάζ στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου.
Η δουλειά του φωτογράφου Νύσου Βασιλόπουλου, «Σονέτα δρόμου» θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ως τις 12 Απριλίου. Με ποιητική διάθεση, ο φωτογράφος αναζητάει την παραμόρφωση που εμπεριέχουν και επιφέρουν οι επιταγές της εξέλιξης και προόδου του δυτικού πολιτισμού στον άνθρωπο. Την έκθεση συντονίζουν οι Άννα Μηλώση και Θάνος Σταυρόπουλος.
Οι δύο εκθέσεις διοργανώνονται στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...