Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γυάλινα πηγάδια

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο πλαίσιο των θεατρικών του δραστηριοτήτων για την περίοδο 2009-2010 και σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άνασσα παρουσιάζει στις  28 & 29 Απριλίου, στις  9 το βράδυ το έργο «ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΑ»  στο Βενιζέλειο Ωδείο στα Χανία.

Τα «ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΑ» είναι μια θεατρική παράσταση που περιγράφει το ταξίδι ενός άντρα μέσα στον  χώρο της Δημοτικής Ποίησης με οδηγούς αρχέγονες γυναικείες μορφές που ξεπηδούν από τον χώρο της παράδοσης. Το κείμενο της παράστασης προέκυψε από την συρραφή δημοτικών τραγουδιών που, κρατώντας την αυτονομία τους, σχηματίζουν παράλληλα μια καινούρια ιστορία.

Το έργο προέκυψε από την συνεργασία καλλιτεχνών διαφορετικών ειδών Τέχνης (θέατρο, ζωγραφική, μουσική, χορός) και έχει επενδυθεί με επτά πίνακες της ζωγράφου Μαρίας Πάνου καθώς και με ζωντανή μουσική παραδοσιακών οργάνων. Η διάρκεια του έργου είναι 80 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ, Συρραφή κειμένων: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Μαρία Πάνου,  Παίζουν: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Ελένη Υφαντή, Στράτος Τρογκάνης, Πίνακες: Μαρία Πάνου, Χορογραφίες: Φαίδρα Σούτου, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, 
Σκηνογραφία: Φωτεινή Γκουβέλη, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσωνας Ξεντίδης, Δημ. Σχέσεις : Άντζυ Νομικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...