Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Διάλεξη της αμερικανίδας φωτογράφου Nan Goldin

       Η Ελληνοαμερικανική  Ένωση σε συνεργασία με την γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει διάλεξη της γνωστής αμερικανίδας φωτογράφου Nan Goldin. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη νέα της έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 19 Μαρτίου, στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή.

      Η διάλεξη  θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:30 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα γίνει στα αγγλικά.

      Η Nan Goldin γεννήθηκε το 1953 στην Ουάσινγκτον και άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία ήδη από τα εφηβικά της χρόνια στην Βοστόνη. Από τη δεκαετία του ’80 έδωσε νέα διάσταση στη σύγχρονη φωτογραφία, δημιουργώντας το δικό της προσωπικό στυλ μέσα από τον συνδυασμό δύο ειδών φωτογραφίας: καλλιτεχνικής και ντοκιμαντέρ. Η ρεαλιστική ματιά που ασπάστηκε δημιούργησε σχολή και θεωρείται πλέον από τις σημαντικότερες φωτογράφους της εποχής μας και ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό.

      Το έργο της καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων, με γνωστότερα τα πορτραίτα περιθωριακών. Οι εικόνες της μιλούν με το δικό τους τρόπο για σχέσεις φιλίας, έρωτα και ταυτότητας. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γνωστότατα ιδρύματα και γκαλερί (Whitney Museum of American Art, Centre Georges Pompidou, Reina Sofia, Whitechapel Art Gallery κ.α). Zει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...