Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Η παραλία της πόλης μέσα από 10.000 κλικ!

Την έχει φωτογραφίσει πολύ νωρίς το πρωί, με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου να «λούζουν» το γαλάζιο της θάλασσας, δεκάδες βροχερά απογεύματα και κυρίως, όταν χάνεται το φως της μέρας, δημιουργώντας μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων.

«Εραστής» της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης, o Μηνάς Ευγενίδης την έχει «αιχμαλωτίσει» σε περίπου 10.000 κλικ του φωτογραφικού του φακού, την τελευταία διετία.

«Γεννήθηκα και συνεχίζω να ζω στο κέντρο της πόλης και πάντα η παραλία ήταν σημείο αναφοράς για μένα» λέει στο ΑΜΠΕ ο ερασιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος πριν συνταξιοδοτηθεί διατηρούσε κατάστημα δίσκων με εξειδίκευση στη μουσική τζαζ και στην κλασική.

Για τον κ. Ευγενίδη, η παραλία ήταν πάντα μια διέξοδος και γι' αυτό αποφάσισε να προσπαθήσει να «κρατήσει» όλες τις στιγμές της, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Έτσι, από τη συλλογή του παρελαύνουν χιλιάδες εικόνες του πλακόστρωτου, με διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες, ψαράδες, τα κτίρια του λιμανιού και φυσικά, όλες οι αποχρώσεις του ουρανού και της θάλασσας.

«Κάθε φορά, ανάλογα με τον φωτισμό, την ώρα και την εποχή, το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό» σημειώνει. Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλοί, ακόμη και Θεσσαλονικείς που όταν βλέπουν τις φωτογραφίες του, δεν αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα πασίγνωστο σημείο της πόλης!

«Ο κόσμος δεν έχει χρόνο ούτε καν για να κοιτάξει δίπλα του και να απολαύσει όμορφες στιγμές» σημειώνει προτρέποντας τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες, να κάνουν μια βόλτα στην παραλία και να την «ανακαλύψουν» εκ νέου, νωρίς το πρωί ή το απόγευμα.

Στα δικά του σχέδια, πάντως, περιλαμβάνεται η διοργάνωση έκθεσης με θέμα την παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ η φωτογραφική του ματιά στρέφεται πλέον και στα διατηρητέα κτίρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...