Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Sony World Photography Awards 2013 – Τελευταία πρόσκληση για συμμετοχή

  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή σε όλους τους διαγωνισμούς γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2013, εκτός από την Κατηγορία Επαγγελματιών, στην οποία γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιανουαρίου 2013
  • Οι μελέτες περιπτώσεων για τους νικητές φωτογράφους, αλλά και οι συμμετοχές των βραβείων για το 2013 διατίθενται για δημοσίευση

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation) (WPO) ανακοινώνει την αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή συμμετοχών στα Βραβεία Sony World Photography Awards 2013, έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως.

Μένει μόλις ένας μήνας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, από όλο τον κόσμο, να επιλέξουν και να στείλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους για φέτος, ώστε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Επαγγελματίες φωτογράφοι συναγωνίζονται για το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or και τον τίτλο του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς 2013, που συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $25.000. Ο τίτλος του Φωτογράφου Open της Χρονιάς, για τους ερασιτέχνες φωτογράφους, συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $5.000. Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.

Οι νικητές, αλλά και οι φιναλίστ, σε όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού, επωφελούνται από την παγκόσμια αναγνώριση και την προβολή που φέρνουν αυτά τα βραβεία.

Οι Βρετανοί φωτογράφοι Palmer + Pawel, νικητές επιμέρους κατηγορίας του 2012, δήλωσαν: «Τα βραβεία σού δίνουν τη δυνατότητα να απευθυνθείς σε ένα ευρύτερο κοινό, ανοίγουν πόρτες και αποκτάς τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες, που ενδεχομένως να μην υπήρχαν. Με την πρώτη θέση στην επιμέρους κατηγορία Σπορ, στην Κατηγορία Επαγγελματιών, εκτός από την έκθεση που αποκτήσαμε, αποκτήσαμε επίσης χρηματοδότηση για να εκτελέσουμε το έργο μας «Sao Paulo Nights» – τραβήξαμε το πρώτο μέρος του έργου στο Σάο Πάολο, όταν μας κάλεσε η Sony Βραζιλίας στην πόλη για να μιλήσουμε για τη δουλειά μας.»

Η Αργεντίνα φωτογράφος, Irina Werning, χαρακτηρίζει «ανεκτίμητη» την υποστήριξη, που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας στους νικητές. Μετά τη νίκη της στα φετινά βραβεία, η Werning έκανε περιοδεία, τον Νοέμβριο 2012, σε πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής, χάρη στη Sony Λατινικής Αμερικής και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. Μαζί με την έκθεση των φωτογραφιών της, η Werning παρέδωσε μαθήματα masterclass και είχε τη δυνατότητα να τραβήξει καινούργιες φωτογραφίες, για τη σειρά της Back to the Future (Επιστροφή στο μέλλον) (η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στην επιμέρους κατηγορία Πορτρέτα, στην Κατηγορία Επαγγελματιών του 2012) σε κάθε μία από αυτές τις πέντε χώρες.

Όλοι οι νικητές και οι φιναλίστ φωτογράφοι του 2013, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους σε ένα από τα ιστορικά μνημεία του Λονδίνου, το Somerset House, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο 2013. Επίσης, θα παρουσιάζονται στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, ενώ όλοι οι νικητές, καθώς και κάποιοι από τους φιναλίστ, θα συμπεριληφθούν στον ετήσιο σκληρόδετο τόμο των Βραβείων Sony World Photography Awards.

Συμμετοχές για τις δέκα κατηγορίες Open, για ερασιτέχνες και εραστές της φωτογραφίας, θα γίνονται δεκτές έως τις 4 Ιανουαρίου 2013, ενώ συμμετοχές για τις δεκαπέντε Κατηγορίες Επαγγελματιών, για σοβαρούς φωτογράφους, θα γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιανουαρίου 2013. Όλες οι συμμετοχές είναι δωρεάν και γίνονται μέσω του www.worldphoto.org, ενώ η λίστα των φιναλίστ θα αποκαλυφθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013.

Η Catherine Chermayeff, διευθύντρια σε κορυφαίο Αμερικανικό πρακτορείο, η οποία πρόσφατα διορίστηκε ως Magnum Foundation Director, προεδρεύει της τιμητικής Κριτικής επιτροπής για το 2013, η οποία θα κρίνει την Κατηγορία Επαγγελματιών. Στην επιτροπή συμμετέχουν επαγγελματίες φωτογράφοι από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας (World Photographic Academy) όπως ο Macduff Everton, ταξιδιωτικός φωτογράφος, η Fiona Shields, picture editor στην Guardian, ο Chien-Chi Chang, φωτογράφος του πρακτορείου Magnum και η Olga Sviblova, Διευθύντρια του Moscow House of Photography.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...