Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πέντε πρωτιές στην Sony: Βραβεία EISA 2010-2011

Οι τεχνολογικές καινοτομίες της Sony αναγνωρίστηκαν για ακόμη μια φορά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εικόνας και Ήχου (European Imaging and Sound Association – EISA). Εφέτος η κριτική επιτροπή της έκθεσης EISA απένειμε πέντε βραβεία στη Sony, σε κατηγορίες όπως τηλεοράσεις 3D, Ψηφιακή Εικόνα και Συστήματα Ψυχαγωγίας A/V αυτοκινήτου.
Η Sony απέσπασε τα βραβεία της EISA για το 2010-2011 για τις παρακάτω κατηγορίες και τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη: Καλύτερη 3D-LCD τηλεόραση (BRAVIA® KDL-52HX900), καλύτερη φωτογραφική μηχανή Micro System (a NEX-5), καλύτερη κόμπακτ φωτογραφική μηχανή (Cyber-shot™ DSC-HX5V), καλύτερη High-end βιντεοκάμερα (Handycam® HDR-AX2000E) και καλύτερη μονάδα Head Unit συστήματος A/V αυτοκινήτου (Xplod™ XAV-70BT).
Όπως απέδειξαν  προϊόντα όπως η 3D TV BRAVIA KDL-52HX900, το δημιουργικό DNA της Sony μεταμόρφωσε την ανεπτυγμένη τεχνολογία σε νέες, μοναδικές εμπειρίες, τις οποίες μπορεί να απολαύσει ο χρήστης. Ακόμη, άλλα προϊόντα με δυνατότητες 3D, όπως το σύστημα της φωτογραφικής μηχανής a NEX-5, μας προετοιμάζουν για τις καινοτομίες που θα παρουσιάσει η Sony αυτή τη χρονιά με βάση την τεχνολογία 3D. 
Παράλληλα με αυτή την επέκταση του 3D κόσμου της Sony, η απαράμιλλη εμπειρία της εταιρείας στα προϊόντα A/V τονίστηκε από τα άλλα βραβεία, που κέρδισε αυτή τη χρονιά η Sony, για προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης και «in-car» ψυχαγωγίας. 
Η EISA είναι  ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός για τα πολυμέσα στην Ευρώπη, με μέλη σχεδόν 50 περιοδικά ήχου, φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, βίντεο και φωτογραφίας από 20 χώρες της Ευρώπης. Οι φετινοί νικητές των βραβείων EISA επιλέχτηκαν από μια κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι ειδικοί τεχνικοί.
Τα βραβεία EISA 2010-2011 θα παρουσιαστούν από τα μέλη του οργανισμού στις 3 Σεπτεμβρίου  στο Βερολίνο.
– ΤΕΛΟΣ  –

 
Σημειώσεις  για τους συντάκτες  – Πληροφορίες  για τα προϊόντα της  Sony που κέρδισαν εφέτος βραβεία EISA:
1 – BRAVIA® KDL-52HX900 (Καλύτερη Ευρωπαϊκή τηλεόραση 3D-LCD για το 2010-2011): Η εντυπωσιακή σχεδίαση Monolithic Design αυτής της κορυφαίας Full HD 3D τηλεόρασης, συμπληρώνεται από μια πληθώρα τεχνολογιών αιχμής από τη Sony. Ο οπίσθιος φωτισμός Intelligent Dynamic LED και το σύστημα Motionflow 400 PRO διασφαλίζουν την απόλυτη Full HD κινηματογραφική εμπειρία θέασης. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η κριτική  επιτροπή της EISA σχολίασε: «Η Sony KDL-52HX900 διαθέτει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και υπερ-ρεαλιστική απόδοση με πηγές 2D και 3D. Το μαγικό άγγιγμα της Sony είναι εμφανές στον τεράστιο λόγο αντίθεσης, στην κορυφαία αντιστάθμιση της κινούμενης εικόνας, τον εκπληκτικό επεξεργαστή BRAVIA Engine 3, και το πλέον αποδοτικό σύστημα οπίσθιου φωτισμού Direct-LED που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Μπορούμε ακόμη να δούμε και σήμα από πηγές 2D σε συναρπαστικό 3D, χάρη στη διαδικασία μετατροπής σήματος της Sony. Η Sony KDL-52HX900 είναι πολλά περισσότερα από μια απλή τηλεόραση: αποτελεί έναν εκπληκτικό κόμβο σύνδεσης για όλες τις πηγές και είναι εφοδιασμένη ακόμη και με ένα ευέλικτο Wi-Fi browser για περιήγηση στο διαδίκτυο. Αυτό το έργο μοντέρνας τέχνης από τη Sony συνδυάζει την ομορφιά μιας μοναδικής σχεδίασης, με μια πληθώρα τεχνολογιών, οι οποίες μεταφέρουν τη συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία του 2D και του 3D στο σαλόνι σας». 
2 – aNEX-5 (Καλύτερη Ευρωπαϊκή φωτογραφική μηχανή Micro System για το 2010-2011): Απευθυνόμενη τόσο στους ενθουσιώδεις της φωτογραφίας, όσο και στους μέσους χρήστες, αυτή η όμορφη και κομψή φωτογραφική μηχανή προσφέρει δημιουργικότητα χωρίς όρια, χάρη στο πλεονέκτημα των εναλλάξιμων φακών. Πλέον, η ποιότητα των DSLR, το Full HD βίντεο και οι 3D λήψεις, έγιναν πιο προσιτά από ποτέ. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Αν και η Sony a NEX-5 αποτελεί το μικρότερο σύστημα φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο, με τη χρήση του μεγάλου αισθητήρα εικόνας APS-C CMOS έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Η μηχανή αυτή απευθύνεται σε χρήστες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών κόμπακτ και σε αρχάριους φωτογράφους, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Γι’ αυτό η Sony χρησιμοποίησε ένα απλό και κατανοητό περιβάλλον επικοινωνίας χρήστη (interface). Η μεγάλη, ανοιγόμενη οθόνη LCD κάνει την επισκόπηση των φωτογραφιών και του Full HD βίντεο που έχουμε τραβήξει, μια πραγματική απόλαυση. Εφοδιασμένη με το σύστημα Sweep Panorama της Sony, η a NEX-5 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή που προσφέρει και λειτουργία 3D Sweep Panorama». 
3 – Cyber-shot™ DSC-HX5V (Καλύτερη Ευρωπαϊκή φωτογραφική μηχανή κόμπακτ για το 2010-2011): Ιδανικός σύντροφος για ταξίδια, αυτή η κόμπακτ φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την υψηλής ποιότητας εικόνα και την άμεση απόκριση με ένα γενναιόδωρο οπτικό zoom 10x και ενσωματωμένο σύστημα GPS. Στα άλλα της χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η λήψη HD 1080i βίντεο και η λειτουργία Sweep Panorama. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η κριτική  επιτροπή της EISA σχολίασε: «Αν ζητάτε μια κόμπακτ φωτογραφική μηχανή, η οποία διαθέτει δυνατό zoom, ωστόσο χωρά στην τσέπη σας, η Cyber-shot DSC-HX5V της Sony θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας. Με τον 10x zoom φακό των 25-250mm και χαρακτηριστικά, όπως GPS, πυξίδα, λειτουργία Intelligent Sweep Panorama, μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, ταχύτητα λήψης 10fps και εγγραφή βίντεο ποιότητας Full HD, είναι ο ιδανικός σύντροφος για τα ταξίδια σας, καθώς και για καθημερινές φωτογραφήσεις. Διαθέτει τον αισθητήρα Exmor R CMOS της Sony και μπορεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού να δίνει φωτογραφίες με πολύ χαμηλή στάθμη ψηφιακού θορύβου».  
4 – Handycam® HDR-AX2000E (Καλύτερη Ευρωπαϊκή high-end βιντεοκάμερα για το 2010-2011): Αυτή η κορυφαία στην κατηγορία της βιντεοκάμερα διαθέτει χειριστήρια επαγγελματικού επιπέδου και εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Η εξαιρετική ποιότητα της Full HD εικόνας οφείλεται στον εξελιγμένο αισθητήρα 3ClearVid CMOS και στο φακό G Lens της Sony με το δυνατό 20x οπτικό zoom. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η κριτική  επιτροπή της EISA σχολίασε: «Ποτέ πριν μια εξελιγμένη βιντεοκάμερα προορισμένη για την καταναλωτική αγορά δεν είχε τόσα κοινά χαρακτηριστικά με τις αντίστοιχες επαγγελματικές βιντεοκάμερες. Η HDR-AX2000E συνδυάζει ένα πλήρες εύρος εύκολων στη χρήση χειροκίνητων λειτουργιών με επαγγελματικού στιλ συνδέσεις XLR και δυνατότητα παροχής 'phantom power’ για τη σύνδεση εξωτερικών μικροφώνων. Ο ευρυγώνιος φακός διαθέτει zoom 20X και οι τρεις αισθητήρες CMOS δίνουν εντυπωσιακές εικόνες με εξαιρετική λεπτομέρεια, ακόμη και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού. Ένα σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης και χειριστήρια αφής στην οθόνη συνδυάζονται με την ευκολία της εγγραφής σε κάρτες μνήμης SD και Memory stick, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της βιντεοσκόπησης να δημιουργήσουν επαγγελματικής ποιότητας βίντεο με λογικό κόστος». 
5 – Xplod™ XAV-70BT (Καλύτερο Ευρωπαϊκό In-Car A/V head unit για το 2010-2011): Στο εμπρόσθιο πάνελ αυτού του head unit με τα πάμπολλα χαρακτηριστικά κυριαρχεί μια οθόνη αφής WVGA. Προσφέρει πενταπλάσια ανάλυση από τις συνηθισμένες οθόνες QVGA της αγοράς και είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνετε DVDs ή βίντεο από ένα συνδεδεμένο media player. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η κριτική  επιτροπή της EISA σχολίασε: «Το head unit XAV-70BT της Sony έχει σχεδιαστεί για να κάνει την αναπαραγωγή πολυμέσων στο αυτοκίνητο ακόμη πιο διασκεδαστική. Η οθόνη των 7 ιντσών προβάλλει ζωντανή εικόνα και για να έχει τον καλύτερο δυνατό ήχο, το σήμα και η τροφοδοσία για τον ήχο και την εικόνα είναι τελείως ξεχωριστά – ένας πραγματικά υψηλής ποιότητας σχεδιασμός. Αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία “ZAPPIN”, καθιστούν πανεύκολη την εύρεση του τραγουδιού που αναζητάμε, ενώ το λογισμικό “SensMe” μπορεί και αναλύει το στυλ και το είδος της μουσικής, συγκροτώντας ομοιογενείς λίστες. Ένα κατανοητό και ευκρινές περιβάλλον επικοινωνίας χρήστη απλοποιεί το χειρισμό του συστήματος. Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στην ευκολία για την εξασφάλιση καλύτερης απόδοσης. Αυτή είναι και η διαφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...