Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Oι «Ελληνικές θάλασσες» τον Οκτώβριο στο Μουσείο Μπενάκη


Εικόνες από τον Πειραιά του 1885, από το Φάληρο του '30, της Καλύμνου και άλλων νησιών από περασμένες δεκαετίες, μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, μέσα από την μεγάλη φωτογραφική έκθεση «Ελληνικές θάλασσες» που έρχεται τον Οκτώβριο στο Μουσείο Μπενάκη.

Η ελληνική θάλασσα, έτσι όπως την είδαν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες φωτογράφοι, είναι το θέμα της νέας έκθεση που θα παρουσιαστεί (4/10) στο κτίριο της Οδού Πειραιώς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης των Επιμελητών Φωτογραφικών Συλλογών και Μουσείων, γνωστής ως Oracle.

Τριακόσιες πενήντα περίπου φωτογραφίες χωρισμένες σε 5 χρονολογικές ενότητες: δεύτερο μισό του 19ου αιώνα - οι πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μεσοπόλεμος - μεταπολεμική περίοδος - εποχή της μεταπολίτευσης έως σήμερα, υπόσχονται ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η θάλασσα, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και τη ζωή των κατοίκων, που δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες.

Στον πλούσιο οπτικό θησαυρό που συγκεντρώθηκε- η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τις επιμελήτριες του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη Φανή Κωνσταντίνου και  Αλίκη Τσίργιαλου καθώς και από τον Κωστή Αντωνιάδη- μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα, καθώς επίσης και τον τρόπο ζωής στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Από 4 Οκτωβρίου, Κτίριο Οδού Πειραιώς, Περισσότερες πληροφορίες :www.benaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...