Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«Ζουμ» στον κύκλο της ζωής

Εργα του Φίλιππου Τσιάρα από την έκθεση 
Με εικόνες του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιάρα, αλλά και στιγμιότυπα του Χριστόφορου Δουλγέρη από το Ρέθυμνο, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Ο κύκλος της ζωής», που θα μείνει ανοιχτή για το κοινό στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο Φ. Τσιάρας, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, αναδημιουργεί εικόνες αυτοαναστοχασμού, ενώ συνθέτει μέσα από τις μνήμες του κόσμου του υγρού στοιχείου τη μνήμη του σύμπαντος.
Στην έκθεση συμπυκνώνει μια αναδρομή με έργα από τις παλαιότερες σειρές του - «The Supereal 1971-2009»-, την αναδρομική έκθεση που είχε παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη το 2009 και τον περασμένο Απρίλιο στο Stella Art Foundation στη Μόσχα, αλλά και τη νέα του δουλειά.

Οσο για τον Χριστόφορο Δουλγέρη, εκθέτει εικόνες από το φωτογραφικό του αρχείο, με τοπία του Ρεθύμνου από τη δεκαετία του 1990 σε αντιπαράθεση με έργα τωρινής του δουλειάς. Παράλληλα, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι κοινής δουλειάς των δύο καλλιτεχνών με φωτογραφίες του Δουλγέρη από το Ρέθυμνο, πάνω στις οποίες επεμβαίνει με φωτομοντάζ ο Τσιάρας προσθέτοντας τους δικούς του... κύκλους της ζωής στην καθημερινότητα των κτιρίων.
Η έκθεση αυτή εξετάζει τον τόπο και τους τόπους διαμέσου της ιστορίας της σύγχρονης τέχνης και την υπέρβαση της πραγματικότητας με τη σουρεαλιστική ματιά των δύο καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...