Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο τεχνικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας

Ο άνθρωπος αισθάνεται όλο και περισσότερο αμέτοχος σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω του, περιορισμένος σ’ ένα ρόλο, όλο και πιο παθητικό. Η φωτογραφία του προσφέρει, λοιπόν, έναν τρόπο εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του και συγχρόνως την εντύπωση ότι δημιουργεί.

Gisele Freund (από το βιβλίο της «Φωτογραφία και Κοινωνία»)

Ο τομέας Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, υποστηρίζει τη διοργάνωση του σεμιναρίου «Τεχνική Α/Μ Φωτογραφίας», που διοργανώνει και προσφέρει ο Όμιλος Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

α. Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις, της Φωτογραφικής Τεχνικής, σε ότι αφορά τη λήψη, εμφάνιση και εκτύπωση Α/Μ φωτογραφιών. Επιπλέον να μάθουν την Ιστορία της φωτογραφίας καθώς και τη σύγκριση με τις άλλες τέχνες.

β. Να φτιάξουν ένα μικρό portfolio με αξιόλογες εικόνες, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση που διοργανώνεται

γ. Η επιτυχημένη συμμετοχή των συμμετεχόντων σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.
Οι Θεματικές Ενότητες του σεμιναρίου είναι:

α. Συνοπτική παρουσίαση της φωτογραφικής ιστορίας και της τεχνικής της.

β. Τεχνική της φωτογραφίας. Πως λειτουργεί η μηχανή, ή φύση του φωτός, φακοί, films.Βασικοί κανόνες και τρόποι φωτογράφησης, χρήση του φωτός.

γ. Οπτική αντίληψη και σύνθεση του φωτογραφικού κάδρου.

δ. Λήψη φωτογραφιών εκτός του χώρου εκπαίδευσης, για εκμάθηση της φωτογραφικής τεχνικής.

ε. Σκοτεινός θάλαμος, εμφάνιση φιλμ, κόντακτ, εκτύπωση φωτογραφιών.

ζ. Παρουσίαση (και προβολή διαφανειών) σημαντικών φωτογράφων.

η. Πρώτες φωτογραφικές ασκήσεις – φωτογραφίστε : το δωμάτιο μου, ένα αγαπημένο μου αντικείμενο, πορτρέτο, τοπίο… Ελεύθερο θέμα.

ι. Τελικές εκτυπώσεις για έκθεση.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 48 ωρών και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δώδεκα εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών, κάθε Πέμπτη από 17:00 ως 20:30.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Ανδρέας Στρίγγλος.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτεί ελάχιστα αναλώσιμα υλικά ανά σπουδαστή, ενώ εμφάνιση φιλμ, εμφάνιση χαρτιού, στερέωση, κλπ. παρέχονται από τον Όμιλο ΔΟΜΗ. Περισσότερες πληροφορίες – Συμμετοχές: Τηλ.: 210 3824 411, υπεύθυνη κα Μ. Δικαίου, Διευθύντρια τομέα Εφαρμοσμένων και Καλών τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...