Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Sony ανακοινώνει το πρόγραμμα Global Imaging Ambassadors

Χάρη σε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία, η Sony βρέθηκε να συνεργάζεται με κάποιους από τους κορυφαίους φωτογράφους στον κόσμο, και «ηγέτες» στο χώρο, για να γιορτάσει την ομορφιά της φωτογραφίας. 

Μεταξύ των πρώτων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Global Imaging Ambassadors (Παγκόσμιοι Πρεσβευτές Φωτογραφίας) είναι ο William Klein αλλά και φωτογράφοι από το κορυφαίο διεθνές πρακτορείο, Panos Pictures.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Sony θα συνεργαστεί στενά με φωτογράφους με διαφορετικά στυλ και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Μέσω αυτής της «συμβίωσης», η Sony θα μοιραστεί την τεχνική της εμπειρία και τα πρωτοποριακά της προϊόντα, ενώ θα αποκομίσει από τους συμμετέχοντες φωτογράφους εξαιρετικές φωτογραφίες, επαγγελματικά σχόλια και υποστήριξη για το εταιρικό της όνομα.
Δουλεύοντας με κάθε φωτογράφο ξεχωριστά, δημιουργούνται κατά παραγγελία έργα με στόχο μοναδικές εικόνες για το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τον άρτιο τεχνολογικά φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony. Σε αυτά τα κατά παραγγελία έργα, συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή στη Νέα Υόρκη του εξαιρετικού φωτογράφου William Klein, όπου πέρσι το καλοκαίρι – 60 χρόνια μετά την πολύ σημαντική δουλειά του, Life is Good and Good for you in New York – κατέγραψε το Μπρούκλιν, μία πόλη, στην οποία αναφέρεται ως «η Αμερική του αύριο».

Σχετικά με το πρόγραμμα, ο Klein δήλωσε, «Το Μπρούκλιν για μένα, έναν άνθρωπο από το Μανχάταν, υπήρξε πάντα ένα μυστήριο. Φέτος, έγινε μια φωτογραφική ανακάλυψη. Με τη φωτογραφική μηχανή a99 της Sony, η φωτογράφιση ήταν απόλαυση. Η φωτογραφική μηχανή ήταν σύντροφός μου, και όχι ένα βάρος που μετέφερα. Και η ποιότητα των φωτογραφιών ήταν μια απρόσμενη αποκάλυψη.»

Μπορείτε να δείτε ένα μέρος του έργου «Brooklyn, by William Klein» μαζί με μια αποκλειστική ταινία του τι συνέβη στα παρασκήνια, στη νέα ηλεκτρονική τοποθεσία του προγράμματος . Στο μουσείο FOAM στο Άμστερνταμ, παρουσιάζεται μια μεγάλη αναδρομική έκθεση των περίφημων έργων του Klein. Εκτίθενται περισσότερα από 200 κομμάτια του έργου του, τα οποία εκτείνονται χρονικά σε διάστημα έξι δεκαετιών, ενώ περιλαμβάνονται δέκα φωτογραφίες από την τελευταία του δουλειά για το Μπρούκλιν.
Το πρακτορείο Panos Pictures συμβάλλει στο πρόγραμμα με μια σειρά από καθιερωμένους και βραβευμένους φωτογράφους, όπως τους Zackary Canepari, Espen Rasmussen, Sanjit Das και George Georgiou. Τους τελευταίους 5 μήνες, αυτοί οι φωτογράφοι με τις φωτογραφικές μηχανές RX1/R και a7, της Sony, έβγαλαν φωτογραφίες σε μέρη, όπως τη Μαλαισία, τη Νορβηγία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Ο Adrian Evans, διευθυντής του πρακτορείου Panos δήλωσε, «Οι φωτογράφοι του Panos Pictures πάντα προσπαθούν να είναι μοναδικοί και δημιουργικοί, όσον αφορά στην προσέγγισή τους για την οπτική αφήγηση και δημοσιογραφία. Η σχέση μας με τη Sony παρέχει στους φωτογράφους μας πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της Sony καθώς και υποστήριξη για φωτογράφους που τρέχουν μακροχρόνια έργα, σε ένα χώρο που αλλάζει διαρκώς». Το 2014, θα προστεθούν στο πρόγραμμα και άλλοι φωτογράφοι, όπως η Karla Gachet, που έχει τη βάση της στη Βολιβία. Μπορείτε να βρείτε όλα τα τρέχοντα έργα στην ηλεκτρονική τοποθεσία του προγράμματος .

Ο Yoshiyuki Nogami, Senior General Manager, Marketing Division, DI Business Group της Sony σχολίασε: «Το Global Imaging Ambassadors πρόγραμμα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο που επιτρέπει στη Sony να μοιράζεται την τεχνική της εμπειρία με κάποιους από τους κορυφαίους φωτογράφους, παγκοσμίως, για να τους προσφέρει τη δυνατότητα να δώσουν ζωή στα δημιουργικά τους οράματα. Από τη μεριά της Sony, μπορούμε να συλλέξουμε πολύτιμα σχόλια για το τι θέλουν οι φωτογράφοι από τον εξοπλισμό τους, σχόλια που θα διαμορφώσουν την εξέλιξη των προϊόντων μας και θα μας βοηθήσουν να πλησιάσουμε προς το στόχο μας, που είναι να προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης που υπάρχουν στην αγορά.»

Η Sony τρέχει το πρόγραμμα, εκ μέρος του World Photography Organisation (WPO-Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας), ενός διεθνούς οργανισμού που παρέχει πολλές πλατφόρμες και προγράμματα για φωτογράφους όλων των επιπέδων και θεματικών τομέων, μαζί με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για το κοινό. Η Sony έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με τον WPO, μέσω της χορηγίας των ετήσιων βραβείων World Photography Awards.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...