Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κοζάνη: Μετέτρεψαν τις άδειες βιτρίνες σε έκθεση φωτογραφίας

Η εικόνα των κλειστών καταστημάτων στο κέντρο μιας πόλης δεν μπορεί παρά να είναι θλιβερή. Αναδεικνύει ένα πρόβλημα που λίγο-πολύ όλες οι πόλεις της Ελλάδας αντιμετωπίζουν. Στην Κοζάνη όμως, τα λουκέτα στα μαγαζιά δεν έβαλαν λουκέτο και στην ... έμπνευση. Μία ομάδα φωτογράφων αποφάσισε να στρέψει το φακό της και να εστιάσει στο πρόβλημα, μετατρέποντάς το σε τέχνη!

Μέλη της ομάδας "Φωτοδίοδος" μετέτρεψαν τις άδειες βιτρίνες σε έκθεση φωτογραφιών, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική τους "απάντηση" στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ορμώμενοι από τη φράση του αείμνηστου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου ότι «… σαν αντίδοτο απέναντι στην κρίση χρειάζεται μια επίθεση πολιτισμού» σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν καλλιτεχνικά τα ανοίκιαστα μαγαζιά του κέντρου, όπως λένε.

Σύμφωνα με το φωτογράφο Αλέξανδρο Βρεττάκο, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το κέντρο, για όσους μεγάλωσαν εκεί και έχουν μνήμες, είναι αποκαρδιωτική. Η λύση ήταν λοιπόν να ξαναδώσουν ζωή στις βιτρίνες με το δικό τους τρόπο!

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση «κλειστά μαγαζιά, ανοιχτά παράθυρα» είναι ο Αλέξανδρος Βρεττάκος, η Αναστασία Δημητριάδη, ο Ευριπίδης Τσατσιάδης, η Κατερίνα Μπούνταλη, η Ιωάννα Αβραμίδου, η Δέσποινα Μακεδόνα, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Ραντσίδης, η Νατάσα Καρυπίδου, η Ευαγγελία Δάρδα και η Μάγδα Σανιδά.

Με αφορμή την έκθεση, μεθαύριο, Σάββατο (20.00 με 23.00) διοργανώνεται πάρτι στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας φωτογραφίας» του οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...