Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανοίγει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου

Ανοίγει σήμερα στο Μεσολόγγι η αυλαία  του "1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου" που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εννέα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ, που διοργανώνει για πρώτη φορά η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, φιλοδοξεί να αναδείξει την όγδοη τέχνη και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου με τα νεοκλασικά κτίρια, το φυσικό κάλλος και την πλούσια παράδοση.
 
Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφιών και φωτογραφικών μηχανών, συζητήσεις και φωτογραφικά οδοιπορικά και  είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη, επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, βραβευμένο για τη φωτογραφική κάλυψη πολέμων και εμφύλιων συρράξεων, φυσικών καταστροφών και κορυφαίων αθλητικών γεγονότων σε όλον τον κόσμο.
 
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της φωτογραφικής λέσχης Μεσολογγίου, έργα τους θα εκθέσουν σε εκθεσιακούς χώρους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού μέλη από εννέα λέσχες και ομάδες από όλη την Ελλάδας, ενώ διοργανώνονται και παράλληλες εκδηλώσεις.
 
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από τον Γιάννη Μπεχράκη απόψε, στις 9.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι. Στη συνέχεια ο τιμώμενος θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ προβάλλοντας μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς με θέμα την Αραβική Άνοιξη. 
 
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία των Blues Wire.
 
 


Πηγή: http://messolonghinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...