Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εγκαινιάζεται η έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φωτογραφία @vmanias
Συνεχίζεται η ετήσια φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.), που διοργανώνεται και φέτος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την τέχνη και τον πολιτισμό στη πόλη του Ηρακλείου, η ΦΟΠΚ εξωτερικεύει την ματιά της και παρουσιάζει το έργο της. Έμψυχα ή άψυχα θέματα, εκφάνσεις της καθημερινότητας, αλλά και συναισθήματα, αποτυπώνονται για χάρη της φωτογραφικής τέχνης και των φίλων της.

Μέσω της τεχνικής του δίπτυχου, η ΦΟΠΚ παρουσιάζει τη δική της οπτική της καθημερινότητας. Τα μέλη της ομάδας αποτυπώνουν στο φωτογραφικό χαρτί ένα κομμάτι του εαυτού τους με τη δική τους αισθητική. Δύο καρέ, δένουν μεταξύ τους, αντιφάσκοντας, συμφωνώντας και αλληλεπιδρώντας με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Φωτογραφική ομάδα σας καλεί να παρασυρθείτε από τα κάδρα και σας προκαλεί να ανακαλύψετε το παιχνίδι που παίζουν απροκάλυπτα και μη, τα ζεύγη των φωτογραφιών

Η έκθεση φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη), στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ως τις 18 Μαΐου 2012 και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με την παρουσία επαγγελματιών φωτογράφων.

Ο φωτογράφος Χαράλαμπος Κυδωνάκης θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στις 10 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα.

Η φωτογράφος Μαριλένα Σταφυλίδου, στις 17 Μαΐου, θα οργανώσει workshop με θέμα "How to build a portfolio" στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στις 6.30 το απόγευμα ενώ την ίδια ώρα στις 18 Μαίου θα παρουσιάσει το φωτογραφικό της έργο και την ομάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης στην φωτογραφία ART/IF/ACT.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στον χώρο της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...