Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Βράβευση για τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ στο διαγωνισμό «Pictures of the Year»

Φωτογραφία της Λουίζας Γκιουλιαμάκη
Τρεις Έλληνες φωτογράφοι βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό «Pictures of the Year International». Οι Γ. Κολεσίδης, Λ. Γκιουλιαμάκη και Α. Τζορτζίνης απαθανάτισαν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες τους από τα «πεδία των μαχών» έκαναν το γύρω του κόσμου και σήμερα συγκαταλέγονται στη λίστα με τις κορυφαίες της χρονιάς.

Ο Γιάννης Κολεσίδης που πήρε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Pictures of the Year International», στην κατηγορία «General News», κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό τη σύλληψη ενός τραυματισμένου διαδηλωτή από δύο άνδρες των ΜΑΤ, στις διαδηλώσεις του Ιουνίου. «Οι δύο αστυνομικοί είναι σαν να πνίγουν τον διαδηλωτή όπως τον κρατούν. Οπως δηλαδή πνίγονται και οι διαδηλώσεις. Υπάρχει ένας συμβολισμός», τονίζει ο φωτορεπόρτερ.


 Ο Άγγελος Τζορτζίνης απαθανάτισε τον «φλεγόμενο αστυνομικό» και κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Spot news». «Ηταν Φεβρουάριος σε μια από τις διαδηλώσεις που συνέβησαν πολλά. Κάποια στιγμή ένας αστυνομικός χτύπησε με τη μηχανή του έναν διαδηλωτή. Αμέσως έπεσαν πάνω του μολότοφ, μπουκάλια πέτρες. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου και μπήκε στο ''Time''. Υπάρχει ένας συμβολισμός. Δεν είναι ένας άνθρωπος που καίγεται. Γύρω άνθρωποι τον κοιτούν. Είναι σαν αρένα. Και αυτός συμβολίζει την εξουσία. Καίνε την εξουσία», σημειώνει ο Άγγελος Τζορτζίνης.

Τέλος η Λουίζα Γκιουλιαμάκη βραβεύτηκε στην κατηγορία «Issue Reporting Picture Story - Freelance / Agency» με το ειδικό βραβείο «Award of Excellence». Η Λουίζα Γκιουλιαμάκη συμμετείχε με 12 φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...