Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το Athens Photo Festival στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική  Ένωση και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011,τις εκθέσεις:

Χωρο-γραφία: Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο
Παρέχοντας μια  οπτική εξερεύνηση της μετατόπισης  του κοινωνικού τοπίου στην Αμερική  σε μια  εποχή αυξημένης οικονομικής  αβεβαιότητας και κοινωνικής αποξένωσης, η έκθεση  Χωρο-γραφία: Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο παρουσιάζει έργα των
  • Joni Sternbach, από τη δουλειά του με τίτλο Surfland,
  • Nate Larson & Marni Shindelman, από το Geolocations: Tributes to the Data Stream,
  • Matt Eich, από το Sin and Salvation in Baptist Town και
  • James Tribble & Tracey Mancenid, από τη δουλειά τους Hurry Up and Wait.
Την έκθεση επιμελείται ο Sam Barzilay.


Πολεμικές Τέχνες – Victor Koen
Η έκθεση Πολεμικές τέχνες είναι ο συνδυασμός της εικαστικής γραμματοσειράς «Αλφάβητος Πολέμου» και του τρίπτυχου «Πολεμικές Κεφαλές». Οι δύο σειρές επιδιώκουν να προβάλλουν την άσχημη εικόνα κάθε ένοπλης σύγκρουσης, καλύπτοντας το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Ο «Αλφάβητος Πολέμου» αποτελεί σχόλιο για τις χρήσεις των όπλων, τα αποτελέσματα, την πώληση και τη διανομή τους. Οι «Πολεμικές Κεφαλές» αφορούν την άλλη πλευρά του πολέμου, το μέρος όπου προϋπολογισμοί και κέρδη αντικαθιστούν το θάρρος και τη δόξα. Οι καλοντυμένοι χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν το γεγονός ότι πίσω από κάθε σύγκρουση βρίσκεται ένας πολύπλοκος συνδυασμός εξοπλισμού και εμπορίου.
 
Ο Viktor Koen, ζει και εργάζεται στην Νέα  Υόρκη και η δουλειά του  κινείται μεταξύ φωτογραφίας και  εικονογράφησης. Διδάσκει στη σχολή Parsons School of Design και είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό τμήμα του School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη. Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δουλειά, δημιουργεί εξώφυλλα και εικόνες για μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως Time, Newsweek, NYTimes, Penguin, Random House κ.ά.

Διάρκεια  έκθεσης
31 Οκτωβρίου - 25 Νοεμβρίου 2011
Ώρες  λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00 Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...