Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σε επτά ακόμη πόλειες η PhotoBiennale

Μετά την πετυχημένη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης η Photobiennale επεκτείνεται και σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη έχουν παρουσιαστεί τρεις εκθέσεις σε ισάριθμες πόλεις (Λάρισα, Ξάνθη, Βέροια), ενώ εκθέσεις της PhotoBiennale αναμένεται να φιλοξενηθούν σε εφτά-συμβολικά;- πόλεις: Καστοριά, Χίος, Κέρκυρα, Πάνορμο Ρεθύμνου, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Σέρρες.

«Οι συνεργασίες πραγματοποίησης  των εκθέσεων γίνονται άλλοτε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοτε με ιδιωτικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Με αυτόν τον τρόπο η PhotoBiennale του Μουσείου Φωτογραφίας γίνεται διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας της Ελλάδας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ των ονομάτων που συμμετέχουν στις εκθέσεις ανά την Ελλάδα ξεχωρίζουν ονόματα όπως αυτά του Αλέξανδρου Βρεττάκου με τις πόλεις φαντάσματα, Ράιντ Γιάλομ με την απεικόνιση της βαθιάς Αμερικής, Στρατή Βογιατζή στη Χίο, Έκτωρ Δημησιάνος στην Κέρκυρα και Αχιλλέα Τηλέγραφο και Παναγιώτη Τομαρά στο Πάνορμο της Κρήτης.

Επιπλέον στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο ταξιδεύει και παρουσιάζεται η έκθεση «Land Ends» του Παύλου Φυσάκη και στις Σέρρες θα παρουσιαστούν τα «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη. Ο χώρος και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Photobiennale συνεχίζεται με δύο νέες εκθέσεις φωτογραφίας: Aeroimpressionism του Σεργκέι Γιαστρτσέμπσκιι και The Last Things του Ντέιβιντ Μουρ.  Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους) από τις 17 Ιουλίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το Moscow House of Photography Museum και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...