Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σε δέκα πόλεις της Ελλάδας ταξιδεύει η Photobiennale

Θεσσαλονίκη
Σε δέκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας ταξιδεύει η PhotoBiennale 2010/21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

H Καστοριά, η Χίος, η Κέρκυρα, το Πάνορμο Ρεθύμνου, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και οι Σέρρες θα φιλοξενήσουν εκθέσεις της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λάρισα, την Ξάνθη και τη Βέροια παρουσιάστηκαν εκθέσεις στην πρώτη φάση (Απρίλιος-Μάιος) της PhotoBiennale.

Στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας αλλά και στο Δημαρχείο της Καστοριάς θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις «Μια Χαραυγή στη Δύση της» του Αλέξανδρου Βρεττάκου και «The American Resting Place» του Reid Yalom.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του δημιουργού, τη Χίο, ταξιδεύει μετά τη Θεσσαλονίκη η έκθεση «Εσωτερικός κόσμος–Χίος» του Στρατή Βογιατζή. Στον πολυχώρο Citrus memories στον Κάμπο της Χίου παρουσιάζονται φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους 24 χωριών της μαστίχας στη Χίο. Η έκθεση διαρκεί από 17 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου.

Τα τοπία της Πάρνηθας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 απεικονίζει ο Έκτωρ Δημησιάνος, στην έκθεση αυτή που παρουσιάζεται στη γενέθλια πόλη του, την Κέρκυρα, στην Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων-Αίθουσα Τέχνης. Η έκθεση διοργανώνεται από τις 4 έως τις 30 Αυγούστου.

Τέσσερις εκθέσεις της PhotoBiennale 2010 ταξιδεύουν στο παραθαλάσσιο Πάνορμο της Κρήτης και παρουσιάζονται στον Χαρουπόμυλο, ένα οικοδόμημα που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για τις εκθέσεις «Άχρονη Χώρα» του Αχιλλέα Τηλέγραφου, «38 δευτερόλεπτα» του Παναγιώτη Τομαρά, «Les Passeurs» του Marin Hock και «Slices of life» του Martijn Peters.

Διάρκεια εκθέσεων: 13 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου

Στην πύλη Παντοκράτορα του Ηρακλείου παρουσιάζονται οι εκθέσεις «WBoxes» του Χριστόφορου Δουλγέρη, «Cemetery: After Death Shape» του Χαράλαμπου Πολιτάκη, «Μανάμα» του Γιάννη Χατζηασλάνη, «The space between us» της Sarah Van Marcke, «Unsettled» της Isabelle Pateer και «The Birdman» της Jacquie Maria Wessels. Οι εκθέσεις διαρκούν από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου.

Στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο ταξιδεύει και παρουσιάζεται η έκθεση «Land Ends» του Παύλου Φυσάκη. Η έκθεση αποτελεί ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα: στη Γαύδο, το Βόρειο Ακρωτήρι, τα Ουράλια και τη Σίντρα. Μια αναζήτηση ορίων και ταυτότητας της Ευρώπης. Διάρκεια έκθεσης: 06 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου.

Στις Σέρρες θα παρουσιαστούν τα «Καπνομάγαζα» του Καμίλο Νόλλα. Η έκθεση, που αποτελεί μια παραγωγή του ΜΦΘ και της diadrasi.org, περιλαμβάνει φωτογραφίες από παλιές αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...