Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Στη ζούγκλα εκτέλεσαν τον γιο του Έρολ Φλιν»

TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ Του Αndrew Βuncombe
Η ζωή του Σον Φλιν ως πολεμικού φωτογράφου δεν είχε χολιγουντιανό τέλος. Εξαφανίστηκε στην Καμπότζη και, σαράντα χρόνια μετά, δύο ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν το λείψανό του. Το DΝΑ μπορεί να λύσει το μυστήριο.
Φωτογραφία
O γιος του αυστραλοαμερικανού γόη του κινηματογράφου Έρολ Φλιν δοκίμασε και αυτός για λίγο την ηθοποιία, αλλά το πάθος του ήταν η φωτογραφία. Και φαίνεται πως τον οδήγησε στον θάνατο όταν βρέθηκε στην Ινδοκίνα για να καλύψει τους αιματηρούς πολέμους της Αμερικής. Την ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν σαράντα χρόνια από τότε που ο Σον Φλιν και ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Ντέινα Στόουν, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη αφού ξεκίνησαν για ένα εχθρικό φυλάκιο που βρισκόταν νοτιοανατολικά της Πνομ Πενχ. Ιατροδικαστικά τεστ DΝΑ πρόκειται να γίνουν τώρα σε λείψανα που ξεθάφτηκαν στην ύπαιθρο της Καμπότζης από δύο ερασιτέχνες «κυνηγούς οστών», οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έλυσαν τελικά το μυστήριο γύρω από την τύχη των δύο ανδρών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους 36 δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στην Καμπότζη. Τα λείψανα εστάλησαν στη Διοίκηση του Πενταγώνου για τους Αιχμαλώτους και τους Αγνοουμένους (JΡΑC) στη Χαβάη για να γίνουν τα τεστ.
Οι διαμάχες
Η πιθανή ανακάλυψη του λειψάνου του Σον Φλιν, ο οποίος ήταν 28 χρονών όταν εξαφανίστηκε, προκαλεί διαμάχες. Όχι μόνο οι δύο άνδρες που έκαναν την ανακάλυψη επιδιώκουν να πουλήσουν την ιστορία τους σε όποιον πληρώσει περισσότερα, αλλά διατυπώνονται και κατηγορίες ότι η ανασκαφή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Ο Βρετανός Κιθ Ρόδεραμ και ο γεννημένος στη Σκωτία Αυστραλός
Φωτογραφία
Ντέιβιντ Μακμίλαν παρέδωσαν τα λείψανα στις αμερικανικές αρχές στην Καμπότζη πριν από δύο εβδομάδες. Τον τόπο της ανασκαφής στην επαρχία Καμπόνγκ Τσαμ της Ανατολικής Καμπότζης είχε υποδείξει ένας ντόπιος που ισχυρίζεται ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης ενός ψηλού, ξανθού ξένου. Ο μάρτυρας λέει πως ο ξένος υποχρεώθηκε να σκάψει ο ίδιος τον τάφο του πριν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου. Ο «Ιντιπέντεντ» ήλθε σε επαφή με τον κ. Ρόδεραμ, ο οποίος διευθύνει έναν ξενώνα στη Σιχανουκβιλ, αυτός όμως αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ανακάλυψη, λέγοντας ότι θα πει όλη την ιστορία «σε όποιον πληρώσει περισσότερα». Ο Μακμίλαν υποστήριξε πως η έρευνά τους, που διήρκεσε τέσσερις μήνες, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την ετεροθαλή αδελφή του Φλιν. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανασκαφή επικρίθηκε από τον βρετανό φωτογράφο Τιμ Πέιτζ, ο οποίος δήλωσε ότι έγινε ερασιτεχνικά και πως πιστεύει ότι και άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν εκτελεστεί και θαφτεί στον ίδιο τάφο. «Δεν ήταν μια ιατροδικαστική ανασκαφή, χρησιμοποίησαν εκσκαφέα», δήλωσε ο 64χρονος Πέιτζ, ο οποίος ζει στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και πέρυσι είχε κάνει ανασκαφή στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...