Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έκθεση φωτογραφίας στην Πρέβεζα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ ΙΜΑΚΕ στην Πρέβεζα θα διενεργείται η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πέρασμα, Διαμετακόμιση, Εφόδια» στην Παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο πρώην Ammos.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, και θα περιλαμβάνει σειρά φωτογραφιών των ερασιτεχνών συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα IMAKE που εθελοντικά απαθανάτισαν με το φακό τους αντιπροσωπευτικές εικόνες και στιγμές της περιοχής με στόχο να προβάλουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Πρέβεζας.

Η Πρέβεζα με τη χρονικά και χωρικά καθορισμένη ιστορική πορεία, με την αδιαμφισβήτητα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το ανέγγιχτο φυσικό κάλλος, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Η Πρέβεζα με τις τρεις θεωρίες προέλευσης του ονόματός της: Πέρασμα, Διαμετακόμιση, Εφόδια. Κάθε όνομα μαρτυρά μια διαφορετική ιστορική προσέγγιση, μια άλλη θεωρία που διατηρούν, όμως, ένα κοινό στοιχείο: τη μοναδικότητα της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας της περιοχής.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο που θα φιλοξενεί την έκθεση κατά το τριήμερο Φεστιβάλ ΙΜΑΚΕ 30 - 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...