Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ταξίδι στις ομορφιές της Κρήτης στην έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μαζωνάκη

Ενα μοναδικό ταξίδι σε κρητικά τοπία που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό ή την κιτς αισθητική, κρατώντας ατόφια την φυσική ομορφιά ή το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον που απέκτησαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων, αποτελεί η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Μαζωνάκη που πραγματοποιείται στο Γιαλί Τζαμισί.

Με πανοραμικές φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του θεατή, ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Μαζωνάκη έχει αιχμαλωτίσει όλη τη μαγεία του κρητικού τοπίου από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη, ενώ παράλληλα αναδεικνύει γωνιές της πόλης (όπως το παλιό καρνάγιο στο Ενετικό Λιμάνι) ή ξεχασμένα ερείπια της ενδοχώρας, που άλλοτε ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος κι άλλοτε φέρνουν στην επιφάνεια την πλούσια αλλά και πολυτάραχη ιστορία της Κρήτης.

Άλλοτε με έγχρωμες κι άλλοτε με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Γιώργος Μαζωνάκης δίνει την ευκαιρία στον θεατή της έκθεσης όχι απλώς να δει το αληθινό -αλλά και λιγότερο γνωστό- πρόσωπο της Κρήτης, αλλά να αισθανθεί κάτι από τη μοναδικότητα του κρητικού τοπίου που αποκαλύπτεται μονάχα σε όσους το αναζητούν.  

«Ποιότητα και ομορφιά ως αντίδοτο για τη δυστυχία και την κακομοιριά που θέλουν να φέρουν» σημείωσε ο φωτογράφος και μέλος της Σπηλαιολογικής Ομάδας του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα" και πρόσθεσε: «Όσο προσπαθούν να διαλύσουν με κάθε τρόπο την πατρίδα, την οικογένεια και τα σπίτια μας τόσο θα αντιστεκόμαστε, μην αφήνοντας να καταστρέψουν την ψυχολογία μας. Είτε μόνοι είτε παρέα με την οικογένεια του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων θα ταξιδεύουμε με κάθε τρόπο: Θα ιδρώνουμε ανεβαίνοντας κορφές, θα κορδωνόμαστε που κατεβαίνουμε δύσκολα φαράγγια, θα χωνόμαστε σε κάθε είδους σπηλιαράκι αυτού του τόπου, θα κοιμόμαστε όπου βρούμε και ας θέλουν να μας βάζουν πρόστιμα. Θα παίρνουμε φίλους και γνωστούς, θα τρώμε τσιγαριαστό με τους βοσκούς στη Μαδάρα και κακαβιά με τους ψαράδες στη Γραμπούσα και τη Γαύδο, θα γεμίζουμε ενέργεια και θα δημιουργούμε. Μέσα σ? όλα αυτά θα αποτυπώνουμε τις ομορφιές αυτού του τόπου και θα τις προσφέρουμε στον κόσμο για να βλέπουμε χαμόγελα».
 
Να σημειώσουμε επίσης ότι εκτός από το φωτογραφικό κομμάτι στην έκθεση, που θα διαρκέσει στο Γιαλί Τζαμισί έως τις 29 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, παρουσιάζονται σχέδια και συνθέσεις του Σταύρου Μαζωνάκη.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...