Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ξάνθη: Έκθεση φωτογραφίας... Misery, στη ΦΕΞ

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τίτλο «Misery»

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί από τη ΦΕΞ και στην Κωνσταντινούπολη στην Pinelo Gallery.

Ο φωτογράφος προσπαθεί με τον φακό του να αποτυπώσει τις στιγμές εκείνες που δείχνουν την ανθρώπινη μιζέρια, εκείνη των υποδομών, καθώς επίσης και την πολιτισμική, την αναπτυξιακή και την παιδευτική ενός τόπου. Εντούτοις, μια δεύτερη ανάγνωση ίσως μας οδηγήσει σε άλλα συμπεράσματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την περασμένη Κυριακή, στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ενώ η διάρκειά της θα είναι ως τις 14 Ιουνίου 2013.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε Ιστορία τέχνης, σχέδιο και ζωγραφική στην Θεσσαλονίκη και φωτογραφία στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Έχει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Τουρκία. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για το Renaissance Photography Award στις Mall Galleries του Λονδίνου καθώς και στο Chianciano International Award του Museo d Arte του Chianciano.

Έργα του υπάρχουν στην Galliardy Gallery του Λονδίνου και στην Pinelo  Gallery της Κωνσταντινούπολης. Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον Αμερικάνικο κατάλογο της World Wide Art Books για το έτος 2011. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ξάνθη.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...