Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βραβεία Sony World Photography Awards 2013

Ανακοίνωση των  ονομάτων των νικητών των Κατηγοριών Open, Νέων και 3D

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας 
αποκαλύπτει, σήμερα, τους νικητές στις κατηγορίες Open, Νέων και 3D των Βραβείων Sony World Photography Awards 2013. Φέτος, που συμμετέχουν φωτογράφοι από μακρινά, μεταξύ τους, μέρη, όπως η Χιλή και το Βιετνάμ, οι νικητήριες φωτογραφίες είναι αυτές που κατάφεραν να συλλάβουν με μία μόνη λήψη μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, από τις στιγμές λίγο πριν από το γάμο ενός ζευγαριού, μέχρι το βραδινό ουρανό στο Mangystau στο Καζακστάν, και το χορό του πύρινου δράκου Fung Shun στη Νότιο Κίνα, αλλά και τόσα άλλα.


Νικητές Κατηγορίας Open
Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι κρίθηκαν από μία και μόνη φωτογραφία τους, οι νικητές της Κατηγορίας Open επελέγησαν μεταξύ, σχεδόν, 55.000 συμμετοχών. Οι νικητές είναι οι εξής:
  • Αρχιτεκτονική – Martina Biccheri, Ιταλία
  • Τέχνες και Πολιτισμός – Gilbert Yu, Χονκ Κονγκ
  • Βελτιωμένη – Hiep Nguyen Hoang, Βιετνάμ
  • Σε χαμηλό φωτισμό – Elmar Akhmetov, Καζακστάν
  • Φύση & Άγρια Ζωή – Krasimir Matarov, Βουλγαρία
  • Πανόραμα – Yeow Kwang Yeo, Σιγκαπούρη
  • Άνθρωποι – Tadahiko Hisatomi, Ιαπωνία
  • Χαμογελάστε – Mac Kwan (关明晖), Κίνα
  • Σε κλάσματα δευτερολέπτου – Matías Gálvez, Χιλή
  • Ταξίδι – Manny Fajutag, Φιλιππίνες
Οι δέκα νικητές της  κατηγορίας Open θα διαγωνιστούν στα βραβεία Sony World Photography Awards για τον τίτλο Φωτογράφος Open της χρονιάς. Ο τελικός νικητής θα αποκαλυφθεί σε μία τελετή απονομής, με γκαλά, στις 25 Απριλίου και θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000.

Όλοι οι νικητές των κατηγοριών θα κερδίσουν μία Sony A77 και τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στο Somerset House στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition 2013, από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου. Οι φωτογραφίες τους θα συμπεριληφθούν στον ετήσιο τόμο των Βραβείων Sony World Photography Awards 2013.

Ο Damien Demolder, Πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής για το Διαγωνισμό Open και Εκδότης του περιοδικού Amateur Photographer (Ηνωμένο Βασίλειο), σχολίασε: «Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι δεν παύουν ούτε στιγμή να με εκπλήσσουν, όχι μόνο λόγω της αποφασιστικότητάς τους, του πάθους τους και της εσωτερικής τους δύναμης, αλλά και λόγω της εκπληκτικής ποιότητας που μπορούν να πετύχουν. Μπορούν να γίνουν εξαιρετικά δημιουργικοί και είναι πάρα πολύ ικανοί να μετατρέψουν μία υπέροχη ιδέα ή μία στιγμή σε μία όμορφη φωτογραφία. Στις ερασιτεχνικές φωτογραφίες, υπάρχουν, από πολλές πλευρές, πολύ πιο σημαντικά κομμάτια πραγματικότητας και ψυχής, από ό,τι στις επαγγελματικές κατηγορίες – επειδή οι ερασιτέχνες το κάνουν από την αγάπη τους για τη φωτογραφία και αυτό αποδεικνύεται, περίτρανα, από την τελική λίστα των φιναλίστ και τους νικητές του φετινού διαγωνισμού στην Κατηγορία Open.»

Κατηγορία Νέων
Στην Κατηγορία Νέων, που σκοπό έχει να ανακαλύψει την επόμενη γενιά ταλέντων στη φωτογραφία, συμμετέχουν νέοι φωτογράφοι μέχρι 19 ετών. Οι νικητές της κατηγορίας είναι οι εξής:
  • Πολιτισμός – Alecsandra Dragoi, Ρουμανία
  • ΠεριβάλλονXu Wei Shou, Ταϊβάν
  • Πορτρέτα – Berta Vicente, Ισπανία

Μεταξύ των προαναφερθέντων  τριών φωτογράφων θα επιλεγεί ένας τελικός νικητής, ο οποίος θα λάβει τον τίτλο Νέος Φωτογράφος της χρονιάς, και θα ανακοινωθεί στην τελετή των βραβείων Sony World Photography Awards, στις 25 Απριλίου.

Διαγωνισμός 3D
Ο νικητής αυτής της  κατηγορίας είναι ο Σλοβένος φωτογράφος Matjaž Tančič.

Κορυφαίος φωτογράφος μόδας 3D, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Πεκίνου και Λιουμπλιάνας, ο Matjaž είναι απόφοιτος του London College of Fashion και η δουλειά του εκτίθεται και δημοσιεύεται σε όλο τον κόσμο. Η φωτογραφία του, με τίτλο TIME KEEPER, έχει εμπνευστεί από την κινέζικη αρχιτεκτονική των τυπικών κατοικιών των Χούι στην επαρχία Yixian, στην Κίνα.

Οι νικητές  της Κατηγορίας Επαγγελματιών καθώς  και ο νικητής του περίφημου  βραβείου L’Iris D’Or και του τίτλου Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, μαζί με ένα γκαλά, στο Λονδίνο, στις 25 Απριλίου. Ο νικητής του βραβείου L’Iris D’Or θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...