Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση Portrait Documentaries


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση «ανοίγει» το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2013 με την φωτογραφική έκθεση “Portrait Documentaries” εμπνευσμένη από την ομώνυμη έκδοση μονογραφιών. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες και συνεντεύξεις του θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη, του φιλόσοφου και συγγραφέα Στέλιου Ράμφου και του εικαστικού Κώστα Τσόκλη, που φιλοξενήθηκαν στα 3 πρώτα τεύχη των μονογραφιών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, στις 20:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της έκδοσης, το Portrait Documentaries δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει το «ντοκουμέντο μίας επαφής, το δεδομένο μίας νέας σχέσης με τα πράγματα και τα πρόσωπα γύρω μας» εξηγούν οι εμπνευστές της. Σε κάθε τεύχος, οι συνεντεύξεις του Θανάση Λάλα συνδυάζονται με πορτρέτα του φωτογράφου Νικηφόρου και παρουσιάζουν μια κορυφαία προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών της σύγχρονης Ελλάδας.

Με τη συμπλήρωση τριών τευχών, αυτά τα ντοκουμέντα μεταφέρονται στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Λόγος και εικόνα συνδυάζονται, ώστε οι επισκέπτες να γίνουν θεατές μιας μοναδικής συνύπαρξης τριών σημαντικών ανθρώπων του σύγχρονου ελληνικού πνεύματος, να γνωρίσουν καλύτερα τους ίδιους, το έργο τους και το περιβάλλον τους.
 
Εγκαίνια έκθεσης: Δεύτερα 14 Ιανουαρίου 2013, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου 2013
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Διεύθυνση: Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος: Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052), www.hau.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...