Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδικά για φωτογράφους: Η compact system φωτογραφική μηχανή NEX-6

Βρεθείτε σε μία εμπειρία απεικόνισης που αποτελεί κατηγορία από μόνη της. Η νέα compact system φωτογραφική μηχανή NEX-6, από τη Sony, περικλείει τη δύναμη απεικόνισης, τους χρόνους απόκρισης λήψεων, το χειρισμό και τη λειτουργικότητα μίας DSLR, σε μία μικρή φωτογραφική μηχανή τσέπης, χωρίς καθρέπτες.

Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη γκάμα εναλλασσόμενων φακών E-mount, η NEX-6 προσελκύει τους φανατικούς χρήστες των DSLR, οι οποίοι θέλουν να ταξιδεύουν με λιγότερα πράγματα, αλλά δεν δέχονται συμβιβασμούς στην ποιότητα των φωτογραφιών τους. Με απόδοση εικόνας μεγάλου αισθητήρα σε ένα μικρό σώμα, η νέα φωτογραφική μηχανή αποτελεί την ιδανική επιλογή για φωτογράφους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους επιλογές.

Η NEX-6 μοιράζεται αρκετές καινοτομίες οπτικής απεικόνισης με την NEX-5R, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, από το υβριδικό σύστημα υψηλής απόκρισης Fast Hybrid AF μέχρι τη συνδεσιμότητα με Wi-Fi και τις εφαρμογές Camera, τις οποίες μπορείτε να «κατεβάζετε».

Η νέα φωτογραφική μηχανή, η οποία κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψιν τους διορατικούς φωτογράφους, διαθέτει το ίδιο ηλεκτρονικό σκόπευτρο ακριβείας και τα εργονομικά χαρακτηριστικά τύπου DSLR, που διαθέτει και η ναυαρχίδα της σειράς, η NEX-7.

Ο μεγάλος αισθητήρας Exmor APS HD CMOS στη NEX-6 προσφέρει 16,1 ενεργά megapixel για πραγματική ποιότητα εικόνας τύπου DSLR και βίντεο Full HD με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Περιλαμβάνει, επίσης, τον πανίσχυρο επεξεργαστή εικόνων BIONZ, ο οποίος προσφέρει άψογες εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό, με ρυθμίσεις εξαιρετικής ευαισθησίας έως ISO 25600.

Όπως και η NEX-5R, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η NEX-6 διαθέτει το καινοτόμο υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF, το οποίο συνδυάζει τις μεθόδους αυτόματης εστίασης phase-detection και contrast-detection, ώστε να καλύπτονται σχεδόν όλες οι συνθήκες λήψης. Η phase-detection AF, γρήγορα, αναλύει την απόσταση του αντικειμένου, και στη συνέχεια ενεργοποιείται η contrast-detection, για να επιτύχει απόλυτα λεπτή εστίαση. Στη λειτουργία Speed Priority, η μηχανή NEX-5R μετατρέπεται αυτόματα σε καθαρή λειτουργία παρακολούθησης phase detection AF. Οι χρόνοι απόκρισης εστίασης είναι επιπέδου DSLR, και θα τους εκτιμήσετε όταν τραβάτε γρήγορη δράση με λήψεις ριπής υψηλής ταχύτητας στα 10 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το σύστημα Fast Hybrid AF υποστηρίζεται, από την αρχή της κυκλοφορίας της μηχανής, από τους εξής φακούς: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS, E 55-210mm F4.5-6.3 OSS, E 18-200mm F3.5-6.3 OSS, E 24mm F1.8 ZA Sonnar T*, E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Οι αναβαθμίσεις λογισμικού firmware επεκτείνουν σταθερά το εύρος των φακών με υποστήριξη του συστήματος Fast Hybrid AF.

Τόσο η NEX-7, όσο και η NEX-6, διαθέτουν σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finderγια καδράρισμα και εστίαση με απόλυτη ακρίβεια. Το περίφημο ηλεκτρονικό σκόπευτρο προσφέρει φωτεινή, γεμάτη λεπτομέρειες και υψηλή αντίθεση προβολή φωτογραφιών και βίντεο, με 100% κάλυψη καρέ και ευρύ πεδίο προβολής, σε σχέση με τα οπτικά σκόπευτρα επαγγελματικού επιπέδου. Στην οθόνη εμφανίζονται οι γραμμές πλέγματος και το ψηφιακό όργανο ελέγχου στάθμης (Digital Level Gauge), ώστε να επιτυγχάνεται το ακριβές καδράρισμα.

Το σκόπευτρο OLED Tru-Finderσε συνδυασμό με την οθόνη LCD 7,5 εκ. (3,0") Xtra Fine, η οποία μπορεί να στραφεί προς τα επάνω κατά 90° ή προς τα κάτω κατά 45° (περίπου), προσφέρει εύκολη προβολή, σε σχεδόν οποιαδήποτε θέση λήψης. Η οθόνη LCD διασφαλίζει εκπληκτικές λεπτομέρειες και αντίθεση με σημαντικά μειωμένες αντανακλάσεις επί της οθόνης, που συμβάλουν στη σύνθεση, όταν κάνετε λήψεις σε εξωτερικούς χώρους ή με άμεσο φως.

Παρά τις μικρές της διαστάσεις, η NEX-6 είναι ιδανική για τους λάτρεις των DSLR. Ένας διακόπτης λειτουργίας, τοποθετημένος στρατηγικά στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, σάς δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε γρήγορα τις λειτουργίες λήψης όπως τις P/A/S/M και Sweep Panoramaόπως θα κάνατε και με πολύ μεγαλύτερες φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς. Διαθέτει, επίσης, ένα διακόπτη χειρισμού, που βρίσκεται κάτω από το διακόπτη λειτουργίας και μία ξεχωριστή ροδέλα χειρισμού στο πίσω μέρος της μηχανής για λεπτές ρυθμίσεις έκθεσης, ISO, εξισορρόπησης του λευκού και άλλα.

Όπως και οι εξαιρετικές φωτογραφικές μηχανές A-mount από τη Sony, έτσι και η NEX-6 διαθέτει την επαγγελματική διασύνδεση Quick Navi, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης χρησιμοποιώντας απλά τα ακροδάχτυλά σας, χωρίς να παίρνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Επιπλέον, βελτιώθηκε και λήψη ταινιών Full HD, χάρη στη νέα λειτουργία Auto Slow Shutter, η οποία προσφέρει έξτρα λάμψη σε κλιπ με χαμηλό φωτισμό. Η NEX-6 ανιχνεύει χαμηλό φωτισμό σε εσωτερικό χώρο και νυχτερινές σκηνές, και αυτόματα αλλάζει σε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου για να φωτίσει τη λήψη σας.

Το ενσωματωμένο Wi-Fi, το οποίο υπάρχει και στη NEX-5R, επιτρέπει απλή και ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο σε διάφορα smartphone ή tablet, που «τρέχουν» τη δωρεάν εφαρμογή PlayMemories Mobile. Μπορείτε, επίσης, να μεταφέρετε εικόνες ασύρματα σε έναν υπολογιστή εντός δικτύου ή να τις προβάλλετε και πάλι ασύρματα σε οποιαδήποτε τηλεόραση, που είναι συμβατή με DLNA.

Η εφαρμογή, PlayMemories Camera Apps **, η οποία είναι διαθέσιμη και στη NEX-5R, επεκτείνει τις δυνατότητες της NEX-6, όσο εξελίσσονται οι ανάγκες σας. Απλά, συνδέστε τη φωτογραφική μηχανή σας στον υπολογιστή μέσω Wi-Fi ή USB. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας του Sony Entertainment Network (SEN) και εξερευνήστε την πρώτη υπηρεσία παγκοσμίως με την οποία μπορείτε να «κατεβάζετε»1 και να εγκαθιστάτε νέες λειτουργίες on demand. Από την αρχή της κυκλοφορίας της, διατίθενται και οι εξής εφαρμογές: Picture Effect+, Bracket Pro, Multi-Frame NR, Smart Remote Control και Direct Upload. Η Sony πρόκειται, επίσης να εισάγει και άλλες εφαρμογές, όπως τη Photo Retouch, και στη συνέχεια την Time-Lapse και την Cinematic Photo.

Μαζί με το εύχρηστο pop-up φλας, υπάρχει και η νέα λειτουργία Multi Interface Shoe, η οποία συνδέεται «έξυπνα» με διάφορα αξεσουάρ.

Νέοι εναλλασσόμενοι φακοί για φωτογραφικές μηχανές E-mount
Η γκάμα των εναλλασσόμενων φακών, για φωτογραφικές μηχανές E-mount, από τη Sony, πληθαίνει με τρία ακόμα μοντέλα.

Ο SELP1650 είναι ένας πολύ ελαφρύς και compact φακός ζουμ, 16-50 χλστ. F3.5-5.6, με ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot για πιο καθαρές εικόνες για λήψεις με τη μηχανή στο χέρι. Το σώμα του φακού με μήκος μόλις 29,9 χλστ. σε πλήρη σύμπτυξη, καθιστά τον SELP1650 ιδανικό σύντροφο για ταξίδια. Διαθέτει, επίσης ένα δακτύλιο διπλής λειτουργίας, ο οποίος ελέγχει και το ζουμ και τη χειροκίνητη εστίαση, ανάλογα με τη λειτουργία. Με τη φωτογραφική μηχανή ρυθμισμένη στο AF (αυτόματη εστίαση), ο δακτύλιος χειρισμού ρυθμίζει ομαλό, υψηλής ταχύτητας ζουμ, απλώς, με ελαφριές κινήσεις του χεριού σας. Με τη φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία MF (χειροκίνητη εστίαση), ο δακτύλιος ελέγχει τη χειροκίνητη εστίαση. Ο φακός είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για λήψη βίντεο χάρη στο ομαλό ζουμ.

Ο φακός SEL35F18 είναι ένας γρήγορος φακός 35mm prime / σταθερού εστιακού μήκους με φωτεινό μέγιστο άνοιγμα F1.8 και ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot. Προσφέρει εξαιρετική οπτική ευκρίνεια και καθαρότητα αλλά και το εφέ αποεστίασης φόντου (bokeh) – είτε τραβάτε πορτρέτα, σκηνές στο δρόμο, είτε βίντεο σε Full HD. Χάρη στο νέο εξωτερικό σχεδιασμό του, ο φακός είναι εύκολος στο χειρισμό και ελαφρύς στη μεταφορά.

Ο φακός SEL1018, ένας σούπερ ευρυγώνιος φακός με μέγιστο άνοιγμα F4 με εύρος 10-18 χλστ. και ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, χρησιμοποιεί το γυάλινο στοιχείο ED (Extra-low Dispersion), το οποίο μειώνει τη χρωματική απόκλιση. Είναι ιδανικός για τοπία και λήψεις σε εσωτερικό χώρο και έχει τη δυνατότητα να παράγει δραματικά εφέ προοπτικής στην ευρύτερη ρύθμισή του.
 
Νέα αξεσουάρ για τη NEX-6
Η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-ELC6, από γνήσιο δέρμα, συνδυάζει μία κομψή θήκη για το σώμα της μηχανής, με μία θήκη προστασίας για το φακό. Κομψά σχεδιασμένη ειδικά για τη NEX-6, είναι ιδανική για να τη χρησιμοποιείτε με τη φωτογραφική μηχανή και τους φακούς SELP1650 ή SEL16F28. Η LCD οθόνη της φωτογραφικής μηχανής μπορεί να γέρνει ακόμα και όταν η θήκη είναι ενωμένη με το σώμα. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα σύνδεσης με τρίποδα, με τη θήκη.

Η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-EJA μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις φωτογραφικές μηχανές τύπου Alpha E-mount, και είναι ιδανική για τους νέους φακούς SELP1650 ή SEL16F28. Οι εσωτερικές τσέπες διαθέτουν χώρο για να φυλάσσετε το καπάκι του φακού και μία επιπλέον κάρτα μνήμης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη σειρά φακών και εξαρτημάτων, επισκεφθείτε την τοποθεσία:

Η νέα compact system ψηφιακή φωτογραφική μηχανή NEX-6, με εναλλασσόμενους φακούς, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου 2012.

**Η νέα εφαρμογή PlayMemories Camera Apps™ θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο 2012, σε 17 χώρες και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, Την Ιταλία, τη Δανία, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία. Η ημερομηνία έναρξης διαφέρει σε κάθε περιοχή.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...