Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Το Φωτογραφικό Κέντρο συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100χρονα της απελευθέρωσης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει το θεσμό των συναντήσεων της Βαλκανικής Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη για δέκατη έκτη χρονιά και για φέτος οργανώνει σειρά εκθέσεων, ημερίδων, workshop, διαλέξεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων στην πόλη, την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012, με τη συμμετοχή φωτογράφων από χώρες της Βαλκανικής.

Παρουσιάζονται (σαν συνεργατικές προτάσεις δυναμικών ενεργών κέντρων φωτογραφίας) σημαντικές τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας σ' αυτή την πλευρά της Ευρώπης. Από το σύνολο των εκθέσεων γίνονται εμφανείς  οι συγγλίσεις και αποκλίσεις από την σημερινή Ευρωπαική φωτογραφία, στο επίπεδο του περιεχομένου και της γραφής, καθώς και οι επί μέρους ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το μωσαϊκό των λαών, που κατοικούν στα Βαλκάνια.

Αυτή η σειρά εκδηλώσεων θα είναι και η συμμετοχή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στους εορτασμούς του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους οθωμανούς και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέας Πολιτισμού).

Η πρώτη μας έκθεση είναι στον τεράστιο διόροφο στρογγυλό εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης / Συκεών (Δημαρχείο, Ελ. Βενιζέλου 125), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος με τίτλο "Βαλκανική Πλατεία 2012".

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Συνευρέσεις".
Συμμετέχουν: Luka Klikovac (RS), Vladimir Bichev (BG), Sonya Stancova (BG), Sevgi Urum (TR), Emre Dipsas (TR), Κατερίνα Φανουράκη/Αναστασία Μπόικου, Γιάννης Πομάκης, Δημήτρης Προκοπίου, Πόπη Ευθυμιάδου και Καίτη Παπαναούμ. 
Στον κάτω όροφο διαδραστικό έργο από τον Βασίλη Καρκατσέλη και βίντεο από τους Habib Bolat (TR).

Info

Τοποθεσία Διόροφος στρογγυλός εκθεσιακός χώρος του Δήμου Νεάπολης/Συκεών, Δημαρχείο, Ελ. Βενιζέλου 125
Ημερομηνία 3-9 Σεπτεμβρίου 2012, εγκαίνια 3 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20,30. Ώρες λειτουργίας: 10,00 – 13,00 και 18,00 – 21,00
Πληροφορίες www.fkth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...