Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Τα μυστήρια του Νείλου"

Ίδρυμα Ευγενίδου: Νέα ταινία θόλου στο Ψηφιακό Πλανητάριο για "Tα μυστήρια του Νείλου" και έκθεση φωτογραφίας για την αρχαία Αίγυπτο.

Μια νέα ταινία θόλου (προβολή στον θόλο του Πλανητάριου), με τίτλο τα "Τα μυστήρια του Νείλου", θα παρουσιάσει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 4 Μαϊου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

"Τα μυστήρια του Νείλου", μία περιπέτεια παραγωγής των Orbita Max και MacGillivray Freeman Films, ταξιδεύουν τους θεατές στην αφρικανική ήπειρο, σε μία περιπετειώδη αποστολή, στον πιο μεγάλο και επικίνδυνο ποταμό του πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο. Πρόκειται για μία εικονική μεταφορά από την Αιθιοπία, τη λίμνη Τάνα και το Σουδάν έως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο.
Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες μια πραγματική εξερευνητική αποστολή, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με επικίνδυνους κροκόδειλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες, όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον καυτό ήλιο της ερήμου, σε μία προσπάθεια να διανύσει τα 3.250 μίλια του ποταμού και να γίνει έτσι η πρώτη αποστολή στην ιστορία, που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο το Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ως την θάλασσα.
Για την επιτυχημένη αυτή αποστολή, οι εξερευνητές Μπράουν και Σκατούρο έλαβαν το 2005 το βραβείο "Αποστολή της Χρονιάς", κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων "Έβερεστ", που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Παράλληλα, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο "Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από την μόνιμη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών". Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επιλεγμένες φωτογραφίες από τα πιο χαρακτηριστικά, αλλά και μεγάλης σπουδαιότητας, εκθέματα της Συλλογής και να γνωρίσει καλύτερα τον μεγάλο αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, που αναπτύχθηκε γύρω από το Νείλο.
Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαϊου και θα παραμείνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου έως το τέλος Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...