Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

«Εξευτελίζει με τον φακό του ανυπεράσπιστα μοντέλα»

Αντιμετωπίζεται περίπου σαν θεός της φωτογραφίας από τη βιομηχανία της μόδας. Φωτογραφίες του, με έντονο το στοιχείο της σεξουαλικότητας, φιλοξενούνται στις σελίδες των περιοδικών που θεωρούνται «ευαγγέλια» της μόδας. Από την άλλη όμως αρκετοί υποστηρίζουν πως ο περιβόητος Τέρι Ρίτσαρντσον είναι «περισσότερο κορυφαίος πορνογράφος» παρά σικ φωτογράφος μόδας. «Ένας τύπος που χρησιμοποιεί την εξουσία του για να εκμεταλλεύεται ευάλωτες νεαρές γυναίκες».
Οι φωτογραφίσεις του ανέκαθεν ήταν αμφιλεγόμενες. Προσφάτως ετέθη θέμα ηθικής για τον 44χρονο Αμερικανό εκκεντρικό φωτογράφο, καρέ του οποίου φιγουράρουν συχνά στα μεγάλα περιοδικά μόδας, ύστερα από τις κατηγορίες που εκτόξευσε εις βάρος του τοπ μόντελ που ισχυρίστηκε ότι «εξευτελίζει ανυπεράσπιστα κορίτσια» και με τον τρόπο δουλειάς του τα εκπορνεύει.
Ο Ρίτσαρντσον βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιδράσεων, τουλάχιστον στον χώρο της αμερικανικής μόδας, όταν η Ρι Ράσμουσεν, τοπ μόντελ από τη Δανία, του τα είπε έξω από τα δόντια σε ένα πάρτι στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.
«Του είπα ότι ξεφτιλίζει τις γυναίκες και ότι τα κορίτσια πηγαίνουν μαζί του επειδή είναι γνωστός φωτογράφος μόδας, έχει τις κατάλληλες επαφές και οι φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε μεγάλα περιοδικά». Μάλιστα μετά τη συνάντησή τους η Ράσμουσεν ισχυρίζεται πως ο Ρίτσαρντσον έφυγε τρέχοντας και ότι έκανε παράπονα στον ατζέντη της.
«Παίρνει τα κοριτσάκια, τα χειραγωγεί, τα βάζει να γδυθούν και να πάρουν πόζες για τις οποίες θα ντρέπονται. Στις φωτογραφήσεις του τα μοντέλα δείχνουν να είναι ανήλικα, κακομεταχειρισμένα και σαν να είναι εξαρτημένα από την ηρωίνη. Απορώ πώς υπάρχουν άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί του».
«Δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν. Δεν λειτουργώ έτσι. Όσοι έχουν πάρει μέρος στις φωτογραφίσεις μου, το έχουν διασκεδάσει», έλεγε ο Ρίτσαρντσον λίγο μετά τη φραστική επίθεση που είχε δεχθεί.
«Είναι κοινό μυστικό στον κόσμο της μόδας ο τρόπος με τον οποίον δουλεύει ο Τέρι Ρίτσαρντσον. Νομίζω πως πολλοί τον ανέχονται εξαιτίας της ανεξήγητης επιρροής που έχει στη βιομηχανία της μόδας, όμως αν τους ρωτούσες κατ΄ ιδίαν θα έλεγαν πόσο ενοχλημένοι είναι από τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα νεαρά μοντέλα», είπε η διευθύντρια μόδας της ιστοσελίδας Jezebel με γυναικεία θέματα, Τζίνα Σάουερς.
«Κανόνας μου είναι να μη ζητάω από τον άλλον να κάνει πράγματα που δεν θα έκανα εγώ», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Ρίτσαρντσον.

ΦΩΤΟ:  Ο εκκεντρικός φωτογράφος μόδας Τέρι Ρίτσαρντσον ποζάρει με το νεαρό μοντέλο Ενρίκο Μιχάλικ. Ο Ρίτσαρντσον κατηγορείται ότι εξευτελίζει και εκμεταλλεύεται σεξουαλικώς τα νεαρά μοντέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...