Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κύκλος διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη με θέμα: «Το τοπίο στον κινηματογράφο και στη φωτογραφία»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση  παρουσιάζει, για όγδοη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με φετινή, κεντρική θεματική «Το τοπίο».


Ο κύκλος διαλέξεων  θα πραγματοποιηθεί κάθε Τετάρτη του Οκτώβρη (2, 9, 16, 23 & 30), 20:00–22:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). 

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί το τοπίο και το εντάσσει στο έργο του και θα αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες, αλλά και οι ειδικές δυσκολίες, που παρουσιάζει το τοπίο για την κάθε μια από τις τέχνες αυτές.

Επίσης, θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο των σκηνοθετών (ενδεικτικά αναφέρονται): Yasujirō Ozu, Ingmar Bergman, John Ford, Ermanno Olmi, Federico Fellini, Buster Keaton, Fritz Lang, Kenji Mizoguchi, Pier Paolo Pasolini, Carlos Sorin, F. W. Murnau  και των φωτογράφων (ενδεικτικά αναφέρονται): Eugène Atget, Bill Brandt, Ansel Adams, Roger Fenton, Bruce Davidson, Harry  Callahan, Mario Giacomelli καθώς και φωτογράφων-μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου".

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 25€ για το σύνολο των πέντε διαλέξεων ή 7€ ανά διάλεξη. Εισιτήρια για το σύνολο των διαλέξεων θα διατίθενται στα γραφεία και στο website της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε μεμονωμένη διάλεξη θα διατίθεται πριν από την έναρξη των διαλέξεων.

Εισηγητής: Πλάτων Ριβέλλης

Ημερομηνία: 2–9–16–23 & 30 Οκτωβρίου 2013, 20:00-22.00

Διεύθυνση: Θέατρο  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Κόστος  συμμετοχής: 25€ για το σύνολο των πέντε διαλέξεων & 7€ ανά διάλεξη

Πληροφορίες: Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052), www.hau.gr/culture

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...