Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Πάτμος πρωταγωνιστεί στα 60 καρέ της έκθεσης του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ

Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 34 ετών και την ερωτεύτηκε με πάθος. Επιχείρησε να ανακαλύψει κάθε μυστικό της, κάθε κρυμμένη πτυχή της. Για να μην ξεχάσει ποτέ την εικόνα της αποφάσισε να την απαθανατίσει με τον ασπρόμαυρο φωτογραφικό του φακό. Και τώρα, 46 χρόνια αργότερα, ο καταξιωμένος αμερικανός φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ επιστρέφει σε εκείνη την παλιά αγαπημένη, την Πάτμο, και μαζί του κουβαλά τις αναμνήσεις της πρώτης τους συνάντησης.

Αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν χάρη στις 60 φωτογραφίες του που θα εκτεθούν στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Χώρα του νησιού – υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα – μαζί αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τη συλλογή του φωτογράφου και άρτια επιμελημένο εποπτικό υλικό.

Τούτο το ιδιαίτερο ταξίδι στην Πάτμο του χθες όπως την γνώρισε ο φωτογράφος μέσα από την ευαίσθητη ματιά του θα προσφέρει στους επισκέπτες του νησιού όχι μόνο την εικόνα μιας Πάτμου που χάθηκε σιγά - σιγά, αλλά και αγαπημένες όψεις της πατμιακής καθημερινότητας και παράδοσης που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου, μαζί με τοπία ξεχασμένα και ανθρώπους που ίσως να μην υπάρχουν.

* Eκθεση φωτογραφίας του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο, στη Χώρα Πάτμου από 24 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...