Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση με αφορμή 70 χρόνια από την κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα από τις δυνάμεις του Άξονα

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα διοργανώνει την Τετάρτη η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Η εκδήλωση συνοδεύεται και από έκθεση με φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στο ισόγειο του κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Ακαδημίας 1, θα απευθύνει στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία με τίτλο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» -πρόκειται για την ιστορική φράση του Γ.Τσώρτσιλ. Την ταινία παρήγαγε η Υπηρεσία Διπλωματικού Αρχείου με ιστορικά ντοκουμέντα από το Κινηματογραφικό Αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ταινία φέρει αγγλικούς υποτίτλους και περιλαμβάνει σπάνια στιγμιότυπα, μεταξύ των οποίων και η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί στο ίδιο χώρο φωτογραφική έκθεση, καθώς και έκθεση ντοκουμέντων, ενθυμημάτων και λοιπών ιστορικών αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...