Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Εγκαίνια για την 15η ετήσια έκθεση μαθητικής φωτογραφίας


Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο του κέντρου ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ιπποδρομίου, η 15η ετήσια έκθεση μαθητικής φωτογραφίας.

Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την διάδoση της αγάπης προς τη φωτογραφία, της πρώτης επαφής με αυτή και την κατανόηση της γλώσσας της, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό της.

Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, περιμένουν γονείς, φωτογράφους, φίλους της φωτογραφίας και παιδαγωγούς, για ένα λόγο (θετικό, αρνητικό ή εμψυχωτικό) πάνω στο έργο τους.

Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος δράσης του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για το 2010, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή την έκθεση συμμετέχουν τα γυμνάσια, λύκεια και τα δημοτικά της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ιδιωτικά και δημόσια, που έχουν στο πρόγραμμά τους σαν κανονικό μάθημα ή σαν επιλογή το μάθημα της φωτογραφίας, καθώς και μεμονωμένοι μαθητές που ασχολούνται με τη φωτογραφία.

Για τη χρονιά αυτή, στην έκθεση, σαν προσκεκλημένη συμμετέχει η φωτογραφική ομάδα του σχολείου "SINTNICOLAAS LYCEUM" από το Άμστερνταμ, που μέσα στο χειμώνα, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ξεναγήθηκε στα μουσεία της πόλης και φυσικά φωτογράφησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...