Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Athens Photo Inspiration, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα



Το Athens Photo Inspiration, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για τρίτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 6 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Nestea. Η διοργάνωσή του αποτελεί μία πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυποφωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, ένα συνδυασμό τεσσάρων θεμάτων, με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση και η διάθεση για δημιουργία.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, το Σάββατο 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στοΜουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτήριο, Κουμπάρη 1) το δωρεάν workshop «Inspiring Shooting Tips», για όλους όσους επιθυμούν να μυηθούν στα τεχνικά μυστικά και tips της ψηφιακής φωτογραφίας (για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ).

Το Athens Photo Inspiration 10 θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών, την απονομή των βραβείων από το Nestea, χορηγό και της φετινής διοργάνωσης, καθώς και την ειδική έκθεση με τις βραβευμένες φωτογραφίες που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο από το Athens Photo Festival 10.

Το Athens Photo Inspiration 10 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του Athens Photo Festival 10.

Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του Athens Photo Inspiration 10, έχει συσταθεί ειδική τριμελής κριτική επιτροπή. Η επιτροπή θα αξιολογήσει, θα προεπιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες και θα τις θέσει στην κρίση του κοινού.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής
Η επιτροπή αξιολόγησης του Athens Photo Inspiration 10 απαρτίζεται από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας και των τεχνών:

- Γιάννης Μπεχράκης (Φωτογράφος)
- Τάκης Τζίμας (Εκδότης)
- Περικλής Χούρσογλου (Σκηνοθέτης)

Βραβεία επιτροπής
Η επιτροπή θα απονείμει δύο ειδικά βραβεία με βάση κριτήρια που αφορούν
α) στη συνοχή με τη θεματική ενότητα,
β) το καλλιτεχνικό ύφος και
γ) την τεχνική αρτιότητα:
- Βραβείο ατομικής συμμετοχής
- Βραβείο ομαδικής συμμετοχής

Βραβεία κοινού
Οι επισκέπτες του www.athensphotoinspiration.gr θα έχουν την ευκαιρία, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 23 Ιουνίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις καλύτερες φωτογραφικές εμπνεύσεις, ανεξάρτητα από τη θεματική ενότητα.

Περισσότερες πληροφορίες: Τ: 210 9210 545, Email: contact@athensphotoinspiration.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...