Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Sony παρουσιάζει την α7R: τη μικρότερη και ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο

Οι φωτογραφικές μηχανές της σειράς α7 από τη Sony, είναι οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές χωρίς καθρέπτη στον κόσμο με αισθητήρα full-frame 35mm


  • Αισθητήρας Full-frame Exmor CMOSο οποίος αναπτύχθηκε πρόσφατα, έχει 36,4 ενεργά megapixels και καθόλουχαμηλοπερατό οπτικό φίλτρο
  • Νέος επεξεργαστής BIONZ X με περίπου 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας3 και νέα μείωση ψηφιακούθορύβου σε συγκεκριμένη περιοχή, για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας
  • Λειτουργία Fast Intelligent AF, η οποία αναπτύχθηκε πρόσφατα, και είναι κατά 35% ταχύτερη από τη συμβατικήαυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης
  • Βελτιωμένο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder με ευρύ πεδίο προβολής
  • Πρακτικήαξιόπιστη και εύχρηστη με σώμα από κράμα μαγνησίουπου είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία καιδιαθέτει εκτεταμένους προσαρμοσμένους ελέγχους
  • Προοδευτική εγγραφή Full HD ταινιών AVCHD (1920x1080 - 60p/25p4με έλεγχο στα επίπεδα του ήχου και «καθαρή»έξοδο HDMI
  • Φωτογραφίες 4K και υποστήριξη τεχνολογίας απεικόνισης TRILUMINOS
  • Τεχνολογία NFC και Wi-Fi για εύκολη σύνδεση με smartphone & tablet

 Η α7R από τη Sony, την οποία περίμεναν με ανυπομονησία επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, θέτει ένα εξαιρετικό νέο σημείο αναφοράς στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση. Η ισχύς της απεικόνισης σε συνδυασμό με τη φορητότητα αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτή η φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτες επαναπροσδιορίζει τις δημιουργικές επιλογές της full-frame φωτογράφισης σε μία φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών μικρού μεγέθους.

Η α7R και η νέα α7 προσφέρουν στους σοβαρούς φωτογράφους μία απεριόριστη σειρά καλλιτεχνικών δυνατοτήτων. Επεκτείνοντας τη σειρά οπτικών από τη Sony και την Carl Zeiss, οι έξι5 νέοι full-frame φακοί συμπληρώνουν την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής – είτε βγάζετε φωτογραφίες με πολλές λεπτομέρειες, είτε γυρίζετε καθαρά κινηματογραφικά βίντεο Full HD.

H α7R, με όμορφο στυλ  και ευκολία στο κράτημα, είναι  ένα εργαλείο φωτογράφισης χωρίς  συμβιβασμούς, που βάζει πρώτα  τις ανάγκες των προχωρημένων  χρηστών. Οι μπροστά και οι πίσω διακόπτες μαζί με τη ροδέλα χειρισμού και ο διακόπτης αντιστάθμισης της έκθεσης δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει εύκολες ρυθμίσεις, όσο καδράρει τα πλάνα μέσα από το υψηλής αντίθεσης και υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder ή την οθόνη τύπου 3.0 LCD με δυνατότητα κλίσης.

Ο full-frame αισθητήρας Exmor CMOS 35 χλστ. ενσωματώνει τις τεχνολογίες  συγκέντρωσης του φωτός και διεύρυνσης της φωτοδιόδου και παρουσιάζει  ένα νέο φακό χωρίς κενά, που  εξαλείφει τα κενά μεταξύ των γειτονικών pixels. Χάρη σε αυτά τα πλεονεκτήματα αυξάνεται η αποδοτικότητα της συλλογής του φωτός, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ανάλυση, ευαισθησία και χαμηλό θόρυβο, ενώ παρακάμπτεται η πρόκληση των pixel μειωμένου μεγέθους σε εξαιρετικά υψηλό σύνολο pixel.

Μαζί με τον ισχυρό νέο  επεξεργαστή BIONZ X, ο αισθητήρας full-frame επιτρέπει στην α7R να συλλαμβάνει  βίντεο Full HD6επαγγελματικής ποιότητας. Θα απολαμβάνετε πλούσια πλάνα με όμορφη απόδοση και εντυπωσιακά χρώματα και πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, ακόμα και σε χαμηλό φως. Η λειτουργία Clear Image Zoom έχει βελτιωθεί για εγγραφή βίντεο και αποδίδει δυνατά κοντινά, διατηρώντας ακέραια τα pixel. Οι λειτουργίες ταινίας, επαγγελματικού στυλ, περιλαμβάνουν τον έλεγχο στο επίπεδο εγγραφής ήχου και στην προβολή, καθώς και μία «καθαρή» έξοδο HDMI, που επιτρέπει την προβολή βίντεο σε εξωτερική οθόνη ή την εγγραφή σε άλλη συσκευή. 

Η α7R έχει να επιδείξει μία  νέα λειτουργία αυτόματης εστίασης, τη Fast Intelligent AF, η οποία διασφαλίζει  γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση  και σχεδιάστηκε ώστε να είναι  πλήρως προσαρμόσιμη και να ικανοποιεί τις ακριβείς φωτογραφικές σας απαιτήσεις, με εννέα προσαρμόσιμα κουμπιά και 46 λειτουργίες, τις οποίες μπορείτε να συνδέσετε σε αυτά7. Ακόμα και όταν συλλαμβάνετε ένα πρόσωπο που έχει στραφεί εν μέρει μακριά από τη φωτογραφική μηχανή με ρηχό βάθος πεδίου, η εστίαση στο πρόσωπο θα γίνει καθαρά, χάρη στην εξαιρετικά ακριβή λειτουργία ανίχνευσης ματιού (Eye AF), η οποία μπορεί να δίνει προτεραιότητα σε μία μόνο κόρη ματιού.

Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορούν να προβάλλονται απευθείας  σε τηλεόραση 4K, η οποία προσφέρει  τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από τη Full HD. Χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας TRILUMINOS Colour, θα έχετε στη διάθεσή σας μια εντυπωσιακή παλέτα πλούσιων, φυσικών χρωμάτων όταν προβάλετε ταινίες και φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν με την α7R, σε μια συμβατή τηλεόραση BRAVIA με τεχνολογία TRILUMINOS Display.


Χάρη, τόσο στο Wi-Fi, όσο και στην τεχνολογία NFC, η α7R προσφέρει, χωρίς κόπο, ασύρματες συνδέσεις με ένα άγγιγμα με το Xperia™ ή το smartphone ή το tablet σας, που είναι συμβατά με τεχνολογία NFC, και διαθέτουν λειτουργικό Android. Οι εφαρμογές PlayMemories Camera βελτιώνουν περαιτέρω την φωτογραφική σας εμπειρία με ένα αυξανόμενο εύρος δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογών, που επεκτείνονται σε πολύ ενδιαφέροντα νέα δημιουργικά εφέ και φίλτρα, λειτουργίες και άλλα.

Η νέα εφαρμογή Multiple Exposure συνθέτει, αυτόματα, αλληλοδιάδοχες εκθέσεις, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία όμορφων και κινηματογραφικών εφέ με μια επιλογή προκαθορισμένων καλλιτεχνικών θεμάτων καθώς και μη αυτόματων λειτουργιών μίξης.

Η εφαρμογή Smart Remote Control8, η οποία είναι προεγκατεστημένη στην α7R, ελέγχει την έκθεση και την αποδέσμευση κλείστρου από το smartphone σας. Είναι ιδανική για ομαδικές φωτογραφίες πάνω σε τρίποδα και αυτοπροσωπογραφίες, και στέλνει φωτογραφίες, αυτόματα, στην κινητή συσκευή σας για να τις μοιραστείτε επί τόπου9.

Με ανθεκτικό σώμα από  κράμα μαγνησίου, που αντέχει  στη σκόνη και την υγρασία, η α7R ζυγίζει μόλις 407 γρ. (μόνο το σώμα) και είναι η μικρότερη  και ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, με αισθητήρα full-frame.

Απευθύνεται τόσο στους πολυάσχολους επαγγελματίες φωτογράφους όσο  και στους προχωρημένους ερασιτέχνες, και επιδεικνύει την καλύτερη ποιότητα εικόνας από οποιαδήποτε  σύγχρονη φωτογραφική μηχανή. Ο ολοκαίνουργιος full-frame αισθητήρας Exmor CMOS με 36,4 ενεργά megapixel (κατά προσέγγιση) αποδίδει επίπεδα λεπτομερειών χωρίς προηγούμενο. Ο αισθητήρας υψηλής ανάλυσης της α7R δεν έχει οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων, ώστε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την εξαιρετική ισχύ του. Μαζί με το νέο επεξεργαστή BIONZ X – η μηχανή οπτικής απεικόνισης της Sony, τελευταίας γενιάς, μεγιστοποιεί τις λεπτομέρειες και μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο της εικόνας σε ένα μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-25600 (Σημείωση: Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης προς τα κάτω μέχρι ISO 50 και προς τα πάνω μέχρι ISO 51.200 με τη λειτουργία μείωσης ψηφιακού θορύβου (Multi-Frame Noise Reduction).



Νέοι full-frame εναλλάξιμοι φακοί E-mount
Υπάρχουν πέντε νέοι full-frame φακοί E-mount που συμβάλουν στην πραγμάτωση της καθαρής δύναμης απεικόνισης  της α7R. Η οικογένεια των full-frame φακών E-mount περιλαμβάνει δυο φακούς ζουμ μεσαίου εύρους, από τη Sony και την Carl Zeiss, δυο φωτεινούς φακούς prime Sonnar T* και έναν τηλεφακό ζουμ G, εξαιρετικής ποιότητας. Υπάρχει, επίσης, η νέα γενιά προσαρμογέων στήριξης, που χαρίζει στους φωτογράφους επιπλέον ελευθερία για να χρησιμοποιήσουν και πάλι την πολύτιμη συλλογή των full-frame A-mount οπτικών τους και με τις δυο φωτογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου τηλεφακού ζουμ SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II.

Υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμα τα παρακάτω νέα αξεσουάρ για την α7R: Η λαβή VG-C1EM, η οποία επεκτείνει τη διάρκεια της λήψης, μέσω των δυο μπαταριών NP-FW50, και παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση κατά την κατακόρυφη λήψη. Ο φορτιστής μπαταρίας BC-TRW, ο οποίος δίνει οπτική επιβεβαίωση LED για την κατάσταση επαναφόρτισης. Το off-camera shoe FA-CS1M, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλώδιο «εκτός φωτογραφικής μηχανής», συνδέοντάς το με ένα καλώδιο Multi Flash. Η πολύ καλής ποιότητας, δερμάτινη, μαλακή θήκη μεταφοράς, LCS-ELCA, που προστατεύει τη μηχανή σας από χτυπήματα και γδαρσίματα και περνάει την ποιοτική εμπειρία της α7R ακόμα και στη μεταφορά της.

Η ελαφριά, compact, νέα full-frame φωτογραφική  μηχανή α7R με εναλλάξιμους φακούς από  τη Sony, είναι διαθέσιμη για πώληση από τα μέσα Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...