Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στη «μαύρη» λίστα ο Terry Richardson

Γυναίκες κατηγορούν τον εκκεντρικά προκλητικό φωτογράφο για σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστική συμπεριφορά


Ανήκει στο δυναμικό των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας στον κόσμο, μετρά πάνω από είκοσι χρόνια παρουσίας στο χώρο και είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εξώφυλλα που έχουν γίνει ποτέ. Ο λόγος για τον εκκεντρικά προκλητικό φωτογράφο Terry Richardson που μπήκε και πάλι στο στόχαστρο, αυτή τη φορά μίας γυναίκας, εν ονόματι, Alice Louise. Η Louise συνέταξε και ανάρτησε στο Change.org μία επιστολή με την οποία ζητάει από τα περιοδικά και τους οίκους μόδας, να σταματήσουν να προσλαμβάνουν τον Richardson, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να προβάλλει τα θέματα του είναι -κατά τη γνώμη της- σεξιστικός.

Πριν από την Louise, έχουν εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους η  Coco Rocha, Rie Rasmussen και Jamie Peck που χαρακτήρισαν  τη δουλειά του Richardson «αντιαισθητική» και «προσβλητική» για το γυναικείο φύλο. Η η Jamie Peck μάλιστα κατηγόρησε τον διάσημο φωτογράφο για σεξουαλική παρενόχληση, που όπως υποστηρίζει υπέστη από τον Richardson σε ηλικία δεκαεννέα ετών, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ.

Στον μακρύ κατάλογο των γυναικών που εναντιώνονται στον Terry Richardson, προστέθηκε αυτή την εβδομάδα και η δημοσιογράφος των Financial Times, Elizabeth Paton, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι αν τα περιοδικά δεν πάψουν να τον προσλαμβάνουν για τα εξώφυλλα τους, αν οι σταρ του Χόλιγουντ δεν σταματήσουν να τον επιλέγουν για φωτογραφήσεις και τα video τους, θα παραμείνει όπως είναι σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα στο www.instyle.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...