Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφικά ζεύγη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο «Φωτογραφικός Κύκλος» συνεχίζουν τη συνεργασία τους με την τρίτη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».

Στις εκθέσεις αυτές παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του «Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα τής φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς. Έτσι, ο διάλογος των εκάστοτε δύο καλλιτεχνικών προτάσεων επεκτείνεται νοερά και πέρα από τις αναρτημένες φωτογραφίες, αφού η σχέση των ίδιων των φωτογράφων αλλά και των προτάσεών τους προκαλεί τις αναζητήσεις ταυτίσεων και αποστάσεων.

Η τρίτη αυτή έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες της  Δέσποινας Πιλάτη και της Έφης Χαλιορή και εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 20:30, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2013.

Την σειρά επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης.

Η Δέσποινα Πιλάτη και η Έφη Χαλιορή, μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», παρουσιάζουν την πρώτη τους έκθεση με σκοπό να πραγματοποιήσουν έναν καλλιτεχνικό διάλογο μέσα και πέρα από τις φωτογραφίες.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, 20:30 

Διάρκεια έκθεσης: 19 Φεβρουαρίου - 16 Μαρτίου 2013
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Διεύθυνση: Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...