Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινοπωρινή συνάντηση για την “ταξιδιωτική” φωτογραφία

Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του “The big moving photo bazaar”, διοργανώνεται από τη Νίνα Κασσιανού και τον Δημήτρη Ξανθούλη, σειρά διαλέξεων για την “ταξιδιωτική” φωτογραφία.

Πέντε φωτογράφοι και μια θεωρητικός της φωτογραφίας, επιχειρούν μια προσέγγιση -ο κάθε ένας από διαφορετικό πρίσμα- στην “ταξιδιωτική” φωτογραφία και το τι άλλο μπορεί να σημαίνει, να εμπεριέχει και να καθορίζει ο όρος, εκτός από το μέσον απόδειξης του ότι ήμασταν “εκεί”.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Δημήτρης Κοιλαλούς (www.dimitriskoilalous.com), Γιώργης Γερόλυμπος (http://yerolymbos.com/), Στράτος Καλαφάτης (www.stratoskalafatis.com), Νίκος Πηλός (http://nikospilos.com), Γιάννης Τζώρτζης (www.green-project.org), καθώς και η ιστορικός φωτογραφίας Νίνα Κασσιανού.

Ο Δημήτρης Κοιλαλούς θα μας μυήσει στα μυστικά της ψηφιακής φωτογραφίας, δείχνοντάς μας τον τρόπο που μπορεί κανείς με απλά μέσα να κάνει ενδιαφέρουσες τεχνικά και αισθητικά φωτογραφίες. Με τον Στράτο Καλαφάτη θα ταξιδέψουμε στην Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, με το Γιώργη Γερόλυμπο θα διασχίσουμε πολιτείες, πόλεις, ερήμους και θάλασσες της Αμερικής και με το Νίκο Πηλό θα οδηγηθούμε στις απάτητες κόκκινες φλεγόμενες γραμμές της Μέσης Ανατολής.


Ο Γιάννης Τζώρτζης θα παρουσιάσει το “Green Project”, τα “πράσινα φωτογραφικά οδοιπορικά” σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Tέλος, η Νίνα Κασσιανού θα κάνει μια εισαγωγή μέσα από την ιστορία της φωτογραφίας, στην “ταξιδιωτική” φωτογραφία.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε φωτογράφους και εραστές της φωτογραφίας που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτό το είδος της φωτογραφίας.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις Σπέτσες, στο ξενοδοχείο Spetses Hotel (www.spetses-hotel.gr), ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων – χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύστερου Ελληνικού μοντερνισμού – 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης και χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα.

Κόστος με διαμονή: 385 Ευρώ με διαμονή. Διαφορά μονόκλινου, 60 ευρώ. Κόστος για "συνοδό" που δεν θα παρακολουθήσει τις διαλέξεις, 120 Ευρώ.

Κόστος χωρίς διαμονή: 285 Ευρώ.

Το κόστος περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, το κόστος των διαλέξεων και των προβολών, αναψυκτικά και σνακ στα διαλείμματα, μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο από το λιμάνι.


Βασικές Πληροφορίες
Πότε: 20 Σεπτέμβριος, 2012 - 17:30 - 23 Σεπτέμβριος, 2012 - 14:30
Που: Spetses Hotel, Σπέτσες
Καλλιτέχνες – Ομιλητές: Δημήτρης Κοιλαλούς, Στράτος Καλαφάτης, Γιώργης Γερόλυμπος, Νίκος Πηλός, Γιάννης Τζώρτζης και Νίνα Κασσιανού
Διοργάνωση: Νίνα Κασσιανού και Δημήτρης Ξανθούλης
www.spetses-hotel.gr
Επικοινωνία T: 6944545451, 6972421244, 22980 72602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...