Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

BACK TO SCHOOL WITH… NEW SCHOOL. ATHENS!


ΝEWSCHOOL.ATHENS - Η καινοτομική σχολή ψηφιακής φωτογραφίας και κινηματογράφου πρωτοπορεί με νέα προγράμματα σπουδών


Το NewSchool.Athens ο πιο καινοτομικός εκπαιδευτικός φορέας φωτογραφίας στην Ελλάδα με την πρώτη του εμφάνιση προσέγγισε και κέρδισε το δικό του κοινό, προσφέροντας προγράμματα κατάλληλα επεξεργασμένα και προσαρμοσμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το ΝewSchool.Athens, ολοκληρώνοντας με τεράστια επιτυχία τον πρώτο εκπαιδευτικό του κύκλο, επανέρχεται δυναμικά με νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας full time και part time, εισάγει για πρώτη φορά πρόγραμμα κινηματογράφου για τους λάτρεις της 7ης τέχνης και συνεχίζει τα επιτυχημένα workshops που γίνονται Σαββατοκύριακα. Οι διεθνείς συνεργασίες συν-διοργάνωσης workshop επεκτείνονται με το International Center o Photography (ICP) της Νέας Υόρκης και το ΝewYork Institute of Photography ενώ το πρόγραμμα υποτροφιών του ΝewSchool.Athens διευρύνεται με τη συμμετοχή ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιριών.

Τον Ιανουάριο 2012 το NewSchool.Athens ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον εμβληματικό φωτογράφο Αnders Petersen. Tώρα το NewSchool.Athens διευρύνει το πρόγραμμα του και παρουσιάζει τον δεύτερο εκπαιδευτικό του κύκλο προσφέροντας πρόγραμμα σπουδών «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» διάρκειας 16 εβδομάδων (4 μήνες) στην επιλογή full time και 30 εβδομάδων (8 μήνες) στην επιλογή part-time. Επίσης ξεκινά και το εντατικό πρόγραμμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» διάρκειας 4 εβδομάδων (full time) και 8 Σαββατοκύριακων (part time) με στόχο την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» του ΝewSchool.Athens αποτελείται από 3 μαθήματα, την Οπτική Επικοινωνία, Κάμερα & Φωτισμός και Ψηφιακός Σκοτεινός Θάλαμος και Εκτύπωση και δίνει ένα βασικό κορμό γνώσης φωτογραφίας. Τα workshops καλύπτον έξι διαφορετικές θεματολογίες σε καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική, μόδα, φωτορεπορτάζ, γάμο. Επίσης συνεχίζεται και το δημοφιλές «Introduction to photography” που αποτελεί μοναδική ευκαιρία εξοικείωσης με τη αντικείμενο της φωτογραφίας και τη σχολή.

Τέλος, σε συνέχεια των επιτυχημένων master workshops το ΝewSchool.Athens σε συνεργασία με το “Athens House Of Photography” φιλοξενεί το γνωστό Φιλανδό φωτογράφο Arno Minkkinen για ένα μοναδικό σεμινάριο στα αγγλικά, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 10-4μμ στους χώρους του στην Κεραμεικού 53.

Για εγγραφές αλλά και για περαιτέρω πληροφορίες των μαθημάτων μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της σχολής: www.newschoolathens.org ή να καλέσετε στο 210- 5243694.

Το NewSchool.Athens θα διαθέσει και υποτροφίες για ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες βάση αξιολόγησης της δουλειά των υποψηφίων, έκθεση στόχων και συνέντευξη από επιτροπή καθηγητών.

Tο πρόγραμμα ολοκληρωμένων σπουδών φωτογραφίας εντατικής φοίτησης- 16 εβδομάδων ξεκινά 22 Οκτωβρίου. Τα σεμινάρια παραδίδονται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Workshops Φωτογραφίας (Νοέμβριος 2012)- Εισαγωγή στη Φωτογραφία, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Εξωτερική Φωτογράφιση Μόδας, Καλλιτεχνική Φωτογραφία Γάμου.

Προγράμματα εκμάθησης της τέχνης του κινηματογράφου (Νοέμβριος 2012)- ΤΒC

Διδάσκοντες & συνεργάτες ΝewSchool.Athens:

- Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα φωτογραφίας 16 εβδομάδων: Παύλος Συμεών, Κώστας Ιωαννίδης, Νίκος Βασιλάκης, Βασίλης Ξύδας

- Workshops: Anders Petersen, Πάνος Κοκκινιάς , Kamilo Nollas, Γιώργης Γερόλυμπος, , Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πηγή Κωσταντίνου, Γιαννης Μπουρνιάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Πέτρος Σοφικίτης, Μαριλένα Σταφυλίδου, Γιώργος Μαλεκάκης

NewSchool.Athens (www.newschoolathens.org): Mε έδρα του το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα τον Κεραμεικό, το NewSchool.Athens προσφέρει αρτιότατες εγκαταστάσεις, ευέλικτης διάρκειας μαθήματα, εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον, διεθνείς συνεργασίες όπως με το Σουηδικό Berghs School of Communication και το Νορβηγικο Bilder NordicSchool of Photography, την Ιταλική Accademia Creativia και το Ισραηλίτικο Bezadel Academy of Arts and Design. Με συνεργάτες πολλές ηγετικές μορφές στον παγκόσμιο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης, το NewSchool.Athens φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης της δημιουργικής έκφρασης σπουδαστών με όραμα και ταλέντο.

NEWSCHOOL.ATHENS
Για περισσότερες πληροφορίες: www.newschoolathens.org

Founder: Ίων Τσάκωνας T:+2105243694+69447137146
E: ion@newschoolathens.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...