Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η Sony κερδίζει δύο σημαντικά βραβεία της TIPA για το 2011

Φέτος, η έγκυρη Ένωση Περιοδικών Φωτογραφίας και Εικόνας, ΤΙΡΑ (Technical Image Press Association) αναγνώρισε την ικανότητα της Sony να καινοτομεί διαρκώς στα προϊόντα οπτικής απεικόνισης που παρουσιάζει. Η τεχνολογίαTranslucent Mirror Technology (Τεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου) της Sony κέρδισε το βραβείο Σημαντικότερης Καινοτομίας στον Τομέα της Απεικόνισης, ενώ η Handycam® NEX-VG10E κατέκτησε το βραβείο Καλύτερης «Expert» Βιντεοκάμερας.

Αιτιολογώντας γιατί η Τεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου των φωτογραφικών μηχανών Sony SLT, κέρδισε τον τίτλο της Σημαντικότερης Καινοτομίας στον Τομέα της Απεικόνισης, το πάνελ των κριτών των εγκυρότερων Ευρωπαϊκών βραβείων στη βιομηχανία της φωτογραφίας, δήλωσε: «Η Sony εξέλιξε την Tεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου σε ένα πραγματικά νέο επίπεδο λειτουργικότητας. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ενός ημιδιαφανούς σταθερού κατόπτρου είναι εμφανή στην λειτουργία σε πραγματικό χρόνο, στην αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης (διαθέσιμη και σε λειτουργία Movie Mode) και στη σημαντική αύξηση στην ταχύτητα λήψης ριπής. Με τη χρήση ημιδιαφανούς κατόπτρου, μπορούμε να σχεδιάσουμε μηχανές SLT με μικρότερο μέγεθος και βάρος σώματος, χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα και οι ευκολίες της προηγμένης τεχνολογίας».

Παράλληλα, η βιντεοκάμερα Handycam® NEX-VG10E της Sony βραβεύτηκε ως η καλύτερη βιντεοκάμερα υψηλών προδιαγραφών του 2011 (Best Expert Camcorder in 2011). Η επιτροπή αξιολόγησης δήλωσε: «Αυτή η βιντεοκάμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η συσκευή απεικόνισης που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υψηλή απόδοση, τόσο στη φωτογραφία όσο και στη λήψη βίντεο. Η πρωτοποριακή NEX-VG10 χρησιμοποιεί τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα της compact system camera Sony NEX-5, τον ίδιο αισθητήρα ExmorTM HD CMOS μεγέθους APS-C και το ίδιο σύστημα προσαρμογής φακών E-mount, ώστε να μπορεί αλλάζει φακό. Παρ’ όλα αυτά, η αρχιτεκτονική της συσκευής ευνοεί καθαρά το βίντεο και μάλιστα με ιδιαίτερη απόδοση χάρη στο φορμά AVCHD των 24Mbps».

Τεχνολογία ημιδιαφανούς κατόπτρου: Η ταχύτητα λήψης επαναπροσδιορίζεται

Οι φωτογραφικές μηχανές α55 και α33 της Sony, που ήταν οι πρώτες DSLR που χρησιμοποίησαν την Τεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου, απέδειξαν ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο οπτικό σύστημα το οποίο διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες λήψης. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα στις μηχανές DSLR, η Τεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου χρησιμοποιεί ένα σταθερό, ημιδιαφανές κάτοπτρο το οποίο «διαχωρίζει» το εισερχόμενο φως μεταξύ του κυρίως αισθητήρα εικόνας και ενός ξεχωριστού αισθητήρα ανίχνευσης φάσης για την αυτόματη εστίαση, επιτρέποντας την αδιάλειπτη λειτουργία αυτόματης εστίασης ανάμεσα στις περιόδους έκθεσης (η αποκαλούμενη «Διαρκής Συνεχόμενη Αυτόματη Εστίαση»).

Η επαναστατική Τεχνολογία Ημιδιαφανούς Κατόπτρου επιτρέπει λήψεις υψηλής ταχύτητας μέχρι 10 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) με την α55 και 7 fps με την α33, σε λειτουργία προτεραιότητας συνεχούς λήψης με αυτόματη έκθεση (Continuous Priority AE mode). Η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει άμεση και ακριβέστατη αυτόματη εστίαση, διατηρώντας συνεχώς εστιασμένα ακόμη και κινούμενα αντικείμενα, είτε τραβάτε φωτογραφίες, είτε βιντεοσκοπείτε σε Full HD.

Handycam® NEX-VG10E: Η πρώτη στον κόσμο HD βιντεοκάμερα με εναλλάξιμους φακούς για το ευρύ κοινό

Επενδύοντας σε 25 χρόνια συνεχούς καινοτομίας στις Handycam®, η NEX-VG10E είναι η πρώτη HD βιντεοκάμερα στον κόσμο που απευθύνεται σε καταναλωτές και είναι συμβατή με μια σειρά εναλλάξιμων φακών. Εκτός από την υπάρχουσα σειρά των E-mount φακών, οι χρήστες της NEX-VG10E μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια πληθώρα φακών A-mount , με τη χρήση του προαιρετικού προσαρμογέα LA-EA1.

Η Handycam® NEX-VG10E καταγράφει κινηματογραφική full HD κινούμενη εικόνα και στερεοφωνικό ήχο με μεγάλο βάθος. Ο αισθητήρας ExmorTM APS HD CMOS με τα 14.2 ενεργά megapixel, ο οποίος είναι περίπου 19,5 φορές μεγαλύτερος από τους τυπικούς αισθητήρες που συναντάμε στις συμβατικές βιντεοκάμερες, επιτρέπει τη δημιουργία υπέροχων σκηνών με πανέμορφα εφέ απεστίασης φόντου και τη χρήση ιδιαίτερα μικρού βάθους πεδίου με ελεγχόμενη εστίαση. Η NEX-VG10E είναι συμπαγής, με όμορφη, ισορροπημένη σχεδίαση και ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...