Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Sony: Λήψεις βίντεο HD με φωτογραφικές μηχανές

Μια νέα, προσαρτώμενη οθόνη LCD από τη Sony δίνει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτουν φωτογραφικές μηχανές DSLR να έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη άποψη του υλικού τους όταν πραγματοποιούν λήψεις HD βίντεο.

Η CLM-V55 είναι μια φορητή οθόνη βίντεο με υψηλής ανάλυσης LCD πάνελ WVGA (800 x 480) και διαγώνιο 5”. Προσαρμόζεται με ευκολία στις περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς και στις συμβατές HD βιντεοκάμερες μέσω του παρεχόμενου αντάπτορα και προβάλλει την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης ή αναπαραγωγής, με εκπληκτική ευκρίνεια και μεγάλο εύρος γωνίας θέασης.

Η προσαρτώμενη οθόνη αλλάζει κλίση και περιστρέφεται σε οποιαδήποτε γωνία για άνετο καδράρισμα (framing) σε οποιαδήποτε θέση – ακόμη και όταν είστε οι ίδιοι στο πλάνο.

Η CLM-V55 διαθέτει επαγγελματικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει, όσους έχουν πάθος με τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση, να πραγματοποιήσουν λήψεις HD βίντεο υψηλής ποιότητας με τη φωτογραφική μηχανή τους που διαθέτει εναλλάξιμους φακούς.

Η λειτουργία μεγέθυνσης των pixel επιτρέπει ακρίβεια στην επιβεβαίωση της εστίασης, καθώς μπορεί να μεγεθύνει μια συγκεκριμένη περιοχή οποιασδήποτε εικόνας Full HD, σε κορυφαία ποιότητα. Συμπληρώνεται από μια λειτουργία επιλογής χρώματος, η οποία τονίζει το περίγραμμα των περιοχών της εικόνας του βίντεο που έχουν εστιαστεί με ακρίβεια.

Ένας εύκολος στη χρήση περιστροφικός διακόπτης ελέγχου σας επιτρέπει να ρυθμίζετε άμεσα και με ακρίβεια μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών της οθόνης, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την βιντεοσκόπηση. Στις παραμέτρους που μπορείτε να ρυθμίσετε περιλαμβάνονται: ο λόγος πλευρών του κάδρου (16:9/4:3), η ένταση του ήχου, η φωτεινότητα, η αντίθεση, ο χρωματικός τόνος (phase), η θερμοκρασία χρώματος και η αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας (auto dimmer). Δείκτες επάνω στην οθόνη διευκολύνουν στην ακρίβεια του καδραρίσματος (framing), δείχνοντας με σαφήνεια τα όρια της περιοχής προβολής μιας τηλεόρασης με λόγο πλευρών οθόνης 16:9 ή 4:3. Η LCD οθόνη διαθέτει ενσωματωμένο μονοφωνικό ηχείο, το οποίο συμπληρώνεται από μια έξοδο ακουστικών για να μπορείτε να ελέγχετε τον ήχο κατά τη διάρκεια της λήψης.

Η CLM-V55 προσαρμόζεται με ευκολία σε ένα μεγάλο αριθμό ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς της Sony, αλλά και άλλων κατασκευαστών, οι οποίες υποστηρίζουν λήψεις HD βίντεο. Ο παρεχόμενος αντάπτορας προσαρμόζεται με ευκολία στην οθόνη οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής ή HD βιντεοκάμερας που διαθέτει υποδοχή/πέλμα (shoe) auto-lock ή ISO. Το σήμα από τη μηχανή μεταδίδεται στην οθόνη μέσω του παρεχόμενου καλωδίου HDMI, ενώ η τροφοδοσία εξασφαλίζεται από μια μπαταρία ή από έναν αντάπτορα ρεύματος (και τα δύο προαιρετικά). Η οθόνη CLM-V55 συνοδεύεται από ένα αποσπώμενο παρασολέιγ του LCD πάνελ για πιο άνετη παρακολούθηση της εικόνας σε εξωτερικές λήψεις με δυνατό ήλιο.

Η LCD οθόνη βίντεο CLM-V55 από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2011.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...