Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

«In Motion2» στην «Καπλανών 5»

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» η Πόπη Τσουκάτου συνεχίζει τη φωτογραφική εξερεύνηση της κίνησης με μια έκθεση που έχει τον τίτλο «In Motion2». Η καλλιτέχνις παρουσιάζει φωτογραφίες από τις αναζητήσεις της του τελευταίου χρόνου με αντικείμενο και πάλι τον άνθρωπο σε κίνηση.

Για άλλη μία φορά η Τσουκάτου υπερβαίνει τα όρια του φωτογραφικού φακού και αποτυπώνει την κίνηση μέσα στο χωροχρόνο. Οι εικόνες της επιβεβαιώνουν το γεγονός πως η ζωή δεν είναι κάτι στατικό. Καταγράφει με το φακό της έναν κόσμο φευγαλέο, αποτυπώνοντας το εφήμερο της κίνησης μέσα από την ανθρώπινη ύπαρξη, με στοιχεία ηδονοθηρίας, που προσδίδουν μια πολλαπλή ερμηνεία της εικόνας από την πλευρά του θεατή.

 Ο Steve Anchell γράφει στο κείμενό του που συνόδευε την πρώτη της έκθεση: «Οι φωτογραφίες της Πόπης Τσουκάτου αποκαλύπτουν την κίνηση και το ρυθμό της ζωής, τις φευγαλέες λεπτομέρειες, τα μυστήρια που ξεδιπλώνονται σε τόπους καθημερινούς και τυχαίες στιγμές. Οι ανεπαίσθητες χειρονομίες, οι λαθραίες ματιές, το σκοτάδι που δείχνει όσα δεν δείχνει το φως είναι σύμβολα που επαναλαμβάνονται στις φωτογραφίες της και μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε σ’ αυτές τον ίδιο τον εαυτό μας, να τον δούμε σ’ εκείνες τις στιγμές του προσωπικού βίου που δεν φυλάγεται και δεν επαγρυπνεί».

Η Πόπη Τσουκάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενεργή συμμετοχή της στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια και συνεχίστηκε όταν εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, όπου δραστηριοποιήθηκε ως εκλεγμένο στέλεχος στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Παρακολούθησε σεμινάρια για τα ΜΜΕ στο Birkbeck University of London και εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας στον ιδιωτικό τομέα. Η ενασχόληση με τη φωτογραφία ξεκίνησε ως χόμπι. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα στο Φωτογραφικό Κύκλο του Πλάτωνα Ριβέλλη και στο International Centre of Photography της Νέας Υόρκης.

INFO: Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.00

Διάρκεια έκθεσης: Έως 9 Οκτωβρίου


Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» (Μασσαλίας και Καπλανών 5, τηλ. 210-3390946, 6986217218, www.Kaplanon5.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...