Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

“Επαναπροσδιορισμός της βιντεοκάμερας”

Η Sony παρουσιάζει την πρώτη μη επαγγελματική HD βιντεοκάμερα στον κόσμο με εναλλάξιμους φακούς.
  
Η Sony, με την εμπειρία των 25 συνεχόμενων ετών καινοτομίας στη σειρά Handycam®, παρουσιάζει τη NEX-VG10E, την πρώτη βιντεοκάμερα με τη δυνατότητα εναλλαγής φακών, που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη Handycam®, που διαθέτει έναν extra-large αισθητήρα Exmor APS HD CMOS, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία κινηματογραφικού επιπέδου εφέ, εκτός εστίασης στο background. 
Απευθυνόμενη στους ενθουσιώδεις της βιντεοσκόπησης, αλλά και στους φωτογράφους, η NEX-VG10E ανοίγει νέες δυνατότητες στην καλλιτεχνική έκφραση, τις οποίες δεν προσφέρουν οι συμβατικές μη-επαγγελματικές βιντεοκάμερες. 
Είναι συμβατή  με μια σειρά από υψηλής ποιότητας  φακούς με μοντούρα E-mount και είναι η πρώτη βιντεοκάμερα για το μέσο καταναλωτή, η οποία προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης, που απολαμβάνουν οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών DSLR. Εκτός από τους τρεις διαθέσιμους, προς το παρόν, φακούς E-mount, οι χρήστες της NEX-VG10E μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μεγάλη ποικιλία από φακούς A-mount για μηχανές DSLR, με τη βοήθεια του προαιρετικού προσαρμογέα LA-EA1. Επιλέγοντας ανάμεσα από τους βραβευμένους φακούς της σειράς G της Sony, φακούς σταθερής εστιακής απόστασης Carl Zeiss για πορτρέτα και άλλα μοντέλα – από φακούς macro μέχρι super τηλεφακούς – οι λάτρεις της βιντεοσκόπησης θα απολαύσουν μια πρωτόγνωρη ελευθερία, εξερευνώντας ένα συναρπαστικό κόσμο δημιουργίας. 

Στην καρδιά της NEX-VG10E βρίσκεται ένας αισθητήρας Exmor APS HD CMOS των 14,2 ενεργών megapixel, ο οποίος συνεργάζεται άριστα με τον ισχυρό επεξεργαστή BIONZTM της Sony, για τη δημιουργία φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Ο αισθητήρας είναι τύπου APS-C, περίπου 19,5 φορές μεγαλύτερος από τους τυπικούς αισθητήρες που συναντάμε στις συμβατικές βιντεοκάμερες της αγοράς και διαθέτει ιδιαίτερα μικρό βάθος πεδίου. Το τελευταίο επιτρέπει τη δημιουργία «κινηματογραφικών» εφέ με το background φλουταρισμένο, εκτός εστίασης (defocus). Επιπλέον, η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ποιότητας DSLR δίνει στο χρήστη την ευελιξία στις λήψεις, αφού δεν χρειάζεται να μεταφέρει πρόσθετο εξοπλισμό. 
Το HD βίντεο ανάλυσης 1920x1080 εγγράφεται σε φορμά AVCHDTM σε μέγιστο ρυθμό ροής δεδομένων (bit rate) 24 Mbps για εξωπραγματική λεπτομέρεια και διαύγεια. Σε αντίθεση με πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, περιλαμβανομένων και DSLR, οι οποίες υποστηρίζουν και λήψη HD βίντεο, δεν υπάρχει περιορισμός στο χρόνο συνεχούς λήψης. Απλά τοποθετήστε το μέσον εγγραφής της αρεσκείας σας (Memory Stick PRO DuoTM ή κάρτα SD) και αποτυπώστε Full HD βίντεο και φωτογραφίες σε φορμά JPEG για εύκολη μεταφορά, επεξεργασία και αποθήκευση στον υπολογιστή σας. 
Η NEX-VG10E συνοδεύεται από ένα φακό E18-200mm F3.5-6.3 OSS με σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, ο οποίος διαθέτει οπτικό zoom 11x. Επειδή έχει σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για λήψεις βίντεο, αυτός ο υψηλής ποιότητας φακός E-mount διαθέτει ομαλή και τελείως αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης και ρύθμισης διαφράγματος. Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (Optical SteadyShot) είναι τύπου in-built και εξασφαλίζει καθαρότερη εικόνα βίντεο, όταν βιντεοσκοπείτε κρατώντας τη μηχανή. Σε ρυθμίσεις ευρυγώνιας λήψης, η λειτουργία Active Mode βελτιώνει το αντικραδασμικό σύστημα ακόμη περισσότερο, σταθεροποιώντας την εικόνα, ακόμη και αν περπατάτε κατά τη διάρκεια της λήψης. Επιπλέον, ο φακός διαθέτει κυκλικό διάφραγμα για να δημιουργεί πανέμορφα εφέ στις εκτός εστίασης περιοχές του background (εφέ bokeh) είτε τραβάτε βίντεο, είτε φωτογραφίες. 
Ανταποκρινόμενοι  στις απαιτήσεις των ανθρώπων, που ασχολούνται σοβαρά με το βίντεο, αναβαθμίστηκε η ποιότητα του ήχου, ώστε να συνοδεύει επάξια την απίστευτη ποιότητα εικόνας της NEX-VG10E. Το στερεοφωνικό μικρόφωνο Quad Capsule Spatial Array χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας για να συνδυάσει το σήμα από τέσσερες ανεξάρτητες πολυκατευθυντικές μικροφωνικές κάψες. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικά διαυγής στερεοφωνικός ήχος, με μεγάλη ευαισθησία όσο αφορά στην κατεύθυνση προέλευσης: αυτό επιτρέπει στο χειριστή της βιντεοκάμερας να καταγράφει περισσότερο ήχο από το αντικείμενο της λήψης και λιγότερο από το περιβάλλον. Υπάρχει, επίσης, μια είσοδος για ένα επιπλέον προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο και μια έξοδος ακουστικών για χρήση audio monitoring. 
Με μια  φωτορεαλιστική ανάλυση 921k dot, η Xtra Fine LCD οθόνη των 7,5 εκατοστών διαθέτει τεχνολογία TruBlackTM για την επισκόπηση της εικόνας και των μενού με εξαιρετική λεπτομέρεια και υψηλή αντίθεση. Η οθόνη συμπληρώνεται από ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης (1152k dot), το οποίο διευκολύνει το καδράρισμα και τον έλεγχο της λήψης σας. Το σκόπευτρο βοηθάει το χρήστη να καταγράψει καθαρή εικόνα κάτω από το δυνατό φως του ήλιου και η γωνία του μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί για πιο άνετη λειτουργία. 
Παρ’ όλες τις επαναστατικές δημιουργικές της δυνατότητες, η NEX-VG10E διαθέτει σχεδιασμό compact, είναι ισορροπημένη στο χειρισμό και εύκολη στη χρήση της, ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στη βιντεοσκόπηση. Ένας «έξυπνος» περιστροφικός μοχλός τύπου jog dial και κουμπιά σύνθετων λειτουργιών καθιστούν πανεύκολη την πλοήγηση στα μενού της βιντεοκάμερας και τη ρύθμιση των παραμέτρων της λήψης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον ακριβέστατο χειροκίνητο έλεγχο για το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, το κέρδος και την εξισορρόπηση λευκού, για αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. 
Υπάρχει μια  σειρά αυθεντικών αξεσουάρ, όπως το μικρόφωνο ECM-CG50 (τύπου Shotgun), το οποίο προσαρμόζεται στο «πέλμα» (accessory shoe) της βιντεοκάμερας. Υπάρχει, ακόμα, δυνατότητα επιλογής επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, όπως η NP-FV100, η οποία παρέχει αρκετή ενέργεια μέχρι και για 330 λεπτά συνεχούς λήψης βίντεο HD. Μια μαλακή θήκη μεταφοράς με τον κωδικό LCS-VCD είναι, επίσης, διαθέσιμη για τη NEX-VG10E. 
Οι αγοραστές  της NEX-VG10E μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το διαδίκτυο το λογισμικό Vegas Movie Studio HD Platinum 10, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας το οποίο περιέχει ό,τι θα χρειαστείτε, για να δημιουργήσετε εκπληκτικές ταινίες HD. Τα δυνατά εργαλεία για τη σύνθεση του βίντεο, τη διόρθωση του χρώματος και τη μίξη του ήχου σας δίνουν την ευκαιρία να έχετε αποτελέσματα «κινηματογραφικής» ποιότητας στο δικό σας studio, στο σπίτι σας. Μπορείτε να «ανεβάσετε» βίντεο στο διαδίκτυο, να τα εγγράψετε σε δίσκους Blu-ray™ ή να δημιουργήσετε δικά σας DVD με μενού και γραφικά. 
Η Full HD βιντεοκάμερα Handycam® NEX-VG10E με τη δυνατότητα εναλλαγής φακών θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010. 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...