Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζουν στο κοινό της πόλης τη φωτογραφική έκθεση «Το φως των Γραμμάτων». 

Η έκθεση δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας και το Ίδρυμα Elena και Ivan Dujčev με αφορμή τη συμπλήρωση 1150 χρόνων από την ιεραποστολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και τη δημιουργία του σλαβικού αλφαβήτου.

Σε αυτήν παρουσιάζονται τα πιο πολύτιμα διακοσμημένα σλαβικά χειρόγραφα από τον 10ο έως τον 17ο αιώνα, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και σήμερα φυλάσσονται σε διάφορα μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα του κόσμου. 

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στις 8.00 μ.μ., θα φιλοξενηθεί στον άνω όροφο της πτέρυγας περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου έως τις 2 Μαρτίου 2014. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...