Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Βραβεία Sony World Photography Awards 2013

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, πλέον, να υποβάλλον αιτήσεις για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2013, που οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation (WPO).

Κάθε χρόνο, τα Βραβεία Sony World Photography Awards ανακαλύπτουν και επιβραβεύουν τους καλύτερους στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 430.000 φωτογράφοι από 178 χώρες έχουν υποβάλει συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικητές, αλλά και οι φιναλίστ επωφελούνται από την παγκόσμια αναγνώριση και την προβολή που φέρνουν αυτά τα βραβεία, που χορηγεί η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από εξέχουσες μορφές της φωτογραφικής κοινότητας. Μεταξύ των προηγούμενων νικητών συγκαταλέγονται οι Alejandro Chaskielberg, Simon Norfolk, Paolo Pellegrin, Robin Hammond, Rena Effendi, David Zimmerman και ο νικητής του βραβείου L’Iris d’Or για το 2012, ο Αμερικανός φωτογράφος Mitch Dobrowner.

Τα βραβεία Sony World Photography Awards 2013, ευρέως αναγνωρισμένα ως το κορυφαίο παγκόσμιο πρόγραμμα φωτογραφικών βραβείων, περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:

· Κατηγορία Επαγγελματιών, για επαγγελματίες φωτογράφους

· Ανοικτός Διαγωνισμός, για ερασιτέχνες και λάτρεις της φωτογραφίας

· Student Focus, για σπουδαστές φωτογραφίας ανώτερης εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 18-28 ετών

· Κατηγορία Νέων, για φωτογράφους κάτω των 20 ετών

· Βραβείο Κινούμενης Εικόνας (Moving Image Award), για όσους πειραματίζονται με την αφήγηση μέσω κινούμενων εικόνων

· Βραβείο 3D (3D Award), για όσους χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D στη φωτογραφία ή το βίντεο

Στη σημείωση προς τους συντάκτες μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των διαγωνισμών και των κατηγοριών.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 4 Ιανουαρίου 2013, με την εξαίρεση της Κατηγορίας Επαγγελματιών, της οποίας η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 9 Ιανουαρίου 2013. Όλες οι συμμετοχές κρίνονται ανώνυμα από μία κριτική επιτροπή αναγνωρισμένων επαγγελματιών φωτογράφων, οι οποίοι είναι μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας (World Photographic Academy). Η λίστα των φιναλίστ θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο και οι νικητές θα αποκαλυφθούν σε μία λαμπρή τελετή βράβευσης στο Λονδίνο, στα τέλη του Απριλίου 2013.

Το βραβείο L’Iris d’Or και ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $25.000, ενώ ο τίτλος του Φωτογράφου του Ανοιχτού Διαγωνισμού της Χρονιάς συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους $5.000. Όλοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony. Ο νικητής του βραβείου Student Focus θα λάβει εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης αξίας €40.000 από τη Sony για το πανεπιστήμιό του. Στην τοποθεσία www.worldphoto.org, υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος των όρων συμμετοχής και των βραβείων.

Όλοι οι νικητές και πολλοί από τους φιναλίστ φωτογράφους, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους στο εκπληκτικό Somerset House στο Λονδίνο από τον Απρίλιο έως τον Μάιο 2013. Αυτή η έκθεση, η οποία επιστρέφει στο Somerset House για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, αποτελεί μέρος της έκθεσης World Photo στο Λονδίνο, της γιορτής της φωτογραφίας και των κινούμενων εικόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, η οποία διαρκεί ένα μήνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας θα παρουσιάσει επίσης τα νικητήρια έργα στον ιστότοπό του, σε διεθνείς εκθέσεις και θα τα συμπεριλάβει στον ετήσιο σκληρόδετο τόμο των Βραβείων Sony World Photography Awards.

Ο Scott Gray, Managing Director του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, δήλωσε: «Κάθε χρόνο μάς εκπλήσσει η ποιότητα και ο όγκος των συμμετοχών. Είναι υπέροχο να βλέπουμε μία τέτοια ποικιλία εικόνων από φωτογράφους που προέρχονται από όλον τον κόσμο. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τις φετινές συμμετοχές, σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη αυτών των φωτογράφων και στην ανάδειξη του έργου τους σε ένα ευρύ κοινό.»

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία www.worldphoto.org
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...