Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πρεμιέρα σήμερα για την έκθεση φωτογραφίας του Βαλβέρδε

Το πάθος του Βάσκου προπονητή με την φωτογραφία κρατάει τρεις δεκαετίες τώρα. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να διοργανώσει έκθεση (και μάλιστα με φιλανθρωπικό σκοπό). Το γεγονός ότι αυτή θα λάβει χώρα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δεν το λες και ιδιαίτερα «χωροταξικά» διορατικό.  
 
Πάνω από 70 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τέως ερυθρόλευκου προπονητή θα εκτεθούν στην γνωστή Αθηναϊκή γκαλερί, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο από το 1985, όταν η φωτογραφία μπήκε στη ζωή του με σπουδές στο Ινστιτούτο Φωτογραφικών Σπουδών της Καταλωνίας (ενώ έπαιζε στην Εσπανιόλ και την Μπαρτσελόνα), έως και σήμερα.  
 
Ανάμεσά τους υπάρχουν καταγεγραμμένες στιγμές μέσα στο λεωφορείο της ομάδας, πορτρέτα συγγενικών και φιλικών προσώπων, ένα κρεμασμένο χταπόδι και οτιδήποτε άλλο έχει τραβήξει την προσοχή του.
 
Ο λόγος που επέλεξε να το κάνει τώρα είναι προφανής «Διότι τώρα φεύγω από την Ελλάδα και θεώρησα πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Εξάλλου ήθελα να διαχωρίσω την ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία από τη δουλειά μου ως προπονητής», δηλώνει από την Ισπανία όπου βρίσκεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
 
Ενώ για όσους επιμένουν να τους φαίνεται η είδηση παράδοξη, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι πορτφόλιά του έχουν δημοσιευτεί στην «El Pais», ενώ αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί κι ένα λεύκωμα στην Ισπανία με τίτλο «Medio Tempo» («Ημίχρονο»).

Όσον αφορά την ποιότητα της δουλείας του, η επιμελήτρια της έκθεσης, Νάντια Αργυροπούλου, δηλώνει «Οι φωτογραφίες του, ενώ διαθέτουν το στοιχείο του ρεπορτάζ, δεν δεσμεύονται από τη δημοσιογραφική καταγραφή, αλλά έχουν μια ποιητική διάθεση, μοιάζουν με καρέ από τον γαλλικό κινηματογράφο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...