Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μαυροντυμένες Ελληνίδες φωτογραφίζονται για συγκλονιστική έκθεση στην Αυστραλία

Γυναικείες φιγούρες, τυλιγμένες στα μαύρα, με βουβό πόνο στα πρόσωπα που στέκονται όρθιες και ζουν μαζί με τον πόνο τους κυριαρχούν στην τελευταία φωτογραφική εκθεση της γεννημένης στη Μελβούρνη Γεωργίας Μεταξά. Η έκθεση παρουσιάζεται στη φημισμένη Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια στην Αυστραλία.


Η καλλιτέχνης φωτογραφίζει με ασπρόμαυρο φιλμ κυρίως Ελληνίδες της Αυστραλίας, αλλά έχει φωτογραφήσει και Ιταλίδας ή Λιβανέζες που ζουν εκεί. Αν και μακριά από την πατρίδα πενθούν με τον παραδοσιακό τρόπο, σε όλη του την έκταση, ακολουθώντας το τελετουργικό και τους όρους της παράδοσής τους.


Δέχτηκαν να φωτογραφηθούν από την Γεωργία Μεταξά και το αποτέλεσμα είναι απρόσμενο και εντυπωσιακό. Για την συγκεκριμένη έκθεση έχει επιλέξει 4 Ελληνίδες. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μικρό κείμενο που μιλά για κάθε γυναίκα, για το πένθος της, πόσο καιρό φορά μαύρα κ.ο.κ. Κάθε μια από τις πέντε γυναίκες οι φωτογραφίες των οποίων παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης Melbourne Now πενθεί για τον άντρα της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...