Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Έκθεση φωτογραφίας «Peoples of Europe Rise Up» στο Μ55

Η έκθεση «Peoples of Europe Rise Up», με φωτογραφίες της Λουίζας Γκουλιαμάκη, του Αχιλλέα Ζαβαλλή και της Στεφανίας Μιζάρα εγκαινιάζεται στη γκαλερί Μ55 (Μαυρομιχάλη 55 Εξάρχεια) την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, στις 8μμ.

Οι τρεις φωτογράφοι προσεγγίζουν με νέο βλέμμα την κρίση στην Ελλάδα, ανατρέποντας τη συνήθη διαχείριση των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης. Επί έξι εβδομάδες αναρτούσαν καθημερινά φωτογραφίες και κείμενα στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο «ημερολόγιο της ελληνικής κρίσης». Οι φωτογραφίες και τα κείμενα θα παραμείνουν αναρτημένα στη διαδικτυακή σελίδα Peoples of Europe, rise up!

Στη συνέχεια οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν από τις 24 Μαρτίου ως τις 28 Απριλίου 2012, στη γκαλερί La Petite Poule Noire του Παρισιού, σε επιμέλεια της Camille Pillias, και σε συνεργασία με τη γκαλερί M55 της Αθήνας και το μηνιαίο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό UNFOLLOW.

Τώρα, η έκθεση Peoples of Europe Rise Up παρουσιάζεται στη γκαλερί Μ55 (Μαυρομιχάλη 55, Εξάρχεια) από τις 4 ως τις 18 Μαΐου 2012. Μια επιλογή από τις εικόνες που κατέγραψαν οι τρεις φωτογράφοι, μαζί με τα συνοδευτικά κείμενα, αναδεικνύει το απροσδόκητο οδοιπορικό τους στην ελληνική κρίση, προτείνοντας στον θεατή διαφορετικές –ακόμη και αντικρουόμενες– οπτικές γωνίες του κοινωνικού δράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...